Celjani so svoja pričakovanja pred novo sezono predstavili na novinarski konferenci, ki so se je udeležili tudi vsi novinci in člani mladinske reprezentance, ki se je nedavno vrnila s SP v Grčiji. V celjskem klubu bodo letos obeležili že 22 let, odkar je njihov glavni pokrovitelj Pivovarna Laško, konec meseca (30. avgusta) pa bodo na izredni skupščini po marčevskem odstopu Toneta Turnška dobili tudi novega predsednika kluba. Ambicij pred novo sezono ne skrivajo, tako novi trener Vladan Matić kot (pričakovani) novi kapetan Dejan Perić pa pravita, da bodo spoštovali tako Cimos Koper kot Gorenje Velenje, pa tudi druge nasprotnike, a da se bodo na vsaki tekmi borili za zmago.

"Vsaka letošnja zmaga bo posvečena našemu nesrečnemu nesojenemu soigralcu Marinku Kelečeviću, ki je umrl v prometni nesreči nekaj ur pred odhodom v Celje. Sicer pa sem z dosedanjim delom priprav zadovoljen, ekipa dela dobro, fantje so prišli dobro pripravljeni na priprave. V ponedeljek odhajamo na dva pripravljalna turnirja v Nemčijo, kjer bomo skušali ekipo čim bolj uigrati. Svojo formo bomo skušali stopnjevati do začetka nove domače sezone, ki se pričenja 10. septembra," je povedal novi prvi strateg pivovarjev Matić, ki ima tudi novega pomočnika Stanka Anderluha.

Kapetan Dejan Perić pa je dodal: "Vsak v ekipi se mora zavedati, da je pomemben, vsak ima svojo vlogo, končna beseda pa je vedno trenerjeva. Obljubim, da bomo naredili vse, da rokomet v Celju vrnemo na mesto, ki mu pripada in kjer je že bil v preteklosti."

Celjani bodo v novi sezoni nastopali s štirimi novinci, in sicer vratarjema Perićem (Veszprem) in Matevžem Skokom (doslej Gorenje), Rokom Žuranom (Ormož) in Nemanjo Zelenovićem (Crvena zvezda), v ekipo pa se je vrnil tudi Borut Mačkovšek, ki je bil v minuli sezoni posojen Mariboru. Direktor kluba Roman Pungartnik ni hotel razkriti številk o proračunu v novi sezoni, je pa dejal, da bodo pokrili vse obveznosti, ki jih imajo in da bodo z njim konkurenčni tudi drugim slovenskim klubom.

"Odločitev za ponovno nastopanje v rumeno-modri barvi, torej barvi Celja, je bila usklajena z našim glavnim sponzorjem. Rumeno-modra barva je barva mesta Celje, za katerega naši igralci nastopajo. Dejstvo, da je v naši ekipi veliko mladih igralcev, mladih Celjanov, ki potrebujejo pomoč navijačev, je to našo odločitev le še olajšalo. Prav je, da vemo, od kje prihajamo in kaj zastopamo, kakšne so vrednote tega mesta in za kaj se borimo," pa je o novi barvni shemi dejal Pungartnik.