Wariner se je poškodoval na treningu v Londonu, zdravniki pa so 27-letnemu atletu svetovali dvomesečni premor, je dejal njegov trener Clyde Hart. "Razočaran sem, ker se ne bom mogel braniti za naslov svetovnega prvaka na 400 m. Trenutno sem osredotočen, da ozdravim, svojim kolegom pa želim najboljše," je dejal razočarani Wariner.

Pred poškodbo Warinerja so mediji po celem svetu težko pričakovali obračun med dvema svetovnima prvakoma. V Daeguju bi so morala udariti Wariner in svetovni prvak iz leta 2009 LaShawn Merritt, ki se je prejšnji teden vrnil na atletske steze po 21-mesečni kazni zaradi jemanja nedovoljenih poživil.

Wariner je na OI zbral že tri zlate medalje. V Atenah je slavil na 400 m in v štafeti 4x400 m, štafetno zlato je osvojil tudi v Pekingu 2008, kjer pa je bil na 400 m srebrn. Naslov svetovnega prvaka na 400 m je osvojil v Helsinkih 2005 in v Osaki 2007, kjer je dodal tudi odličje zlatega leska v štafeti. Iz Berlina 2009 je odnesel srebro v njegovi glavni disciplini, v štafeti pa je z ameriško reprezentanco osvojil zlato.