Doslej so reprezentance na prvenstva, svetovno ali evropsko, v cenejše dežele odhajale vedno v številčnejši zasedbi. Zdaj le sedmerica s tremi spremljevalci?

Celotni odbor za gorsko kolesarstvo razpolaga s pol manj denarja kot lani. Če se ne motim, nam je predsednica Černilogarjeva dopustila razpolaganje s 40.000 evri letnega proračuna za vse discipline, ne samo kros. Reprezentanca, čeprav s takimi tekmovalkami, si ni mogla privoščiti niti tedna skupnih priprav. Na priprave na Kanarske otoke na začetku sezone so odšle na svoje stroške, potem so krili klubi. Če bo kakšen uspeh, bodo pijačo častile za svoj denar. Brez pomena, da razlagam, kaj vse ima konkurenca.

Za uvod ne boste nastopili na tekmi štafet?

Nismo konkurenčni s člani, da pa bi nastopili z dvema mladincema, pa nima smisla. Med člani pravega napredka že nekaj let ni. Zame razumljivo, amaterji med elito niso konkurenčni. Na Slovaško gredo najboljši, ki jih imamo.

Kam kot trener Blaže Klemenčič ter selektor po pomembnosti umeščate evropsko prvenstvo?

Na začetek niza štiri dirk v petih tednih. Upam, da nama bo z Blažo uspelo dvigovati formo, da bo vsako dirko boljša. Za ostale, katerih sicer nisem trener, verjamem, da so pripravljeni. Za pet tekmovalnih tednov zapovrstjo je težko načrtovati formo, podobno kot za zadnji teden na francoskem Touru. Pomembno je, da se ne poškodujejo, da dajo od sebe svoj maksimum. Če bo kaj več, bomo pa samo vriskali.