Na prvih treningih rokometašev mariborskega Branika je bilo opaziti kar nekaj novih obrazov, nekateri so s z vodstvom kluba že podpisali pogodbe o sodelovanju, nekateri pa bodo vodilne može v mariborskem prvoligašu v to skušali še prepričati. Moštvo je zapustilo devet igralcev, ta trenutek so v kadru trije novi. "Mnogi igralci so odšli, a smo pripeljali nove igralce za katere mislimo, da ustrezajo naši filozofiji in ambicijam. Moram priznati, da so prvi vtisi zelo dobri in tudi s pripravljenostjo tako teh, ki so ostali kot tistih, ki so prišli na novo, sem zelo zadovoljen. Od priprav pričakujemo, da fantje pokažejo kaj zmorejo tudi v težkih pogojih in tako maksimalno pripravljeni pričakamo prvenstvo," je dejal trener RK Maribor Branik Marko Šibila.

Določen del okostja lanskega moštva pa je le ostal. Miha Pučnik, David Fister, Žiga Lesjak, Blaž Kleč, Simon Razgor in Marko Oštir so igralci, ki so se v minuli sezoni že dokazali v dresu Maribor Branika. "Vsekakor se bomo tudi letos zelo dobro pripravili. Ekipa je res dokaj nova, a so po mojem fantje željni dela. Tukaj se je zmeraj dobro treniralo, sicer se moramo še dobro uigrati, kar je sedaj še trenutno v drugem planu. Sedaj je najprej na vrsti fizična priprava, vendar nam bo nato, ko bo prišla na vrsto žoga, zato toliko lažje," je o pripravah dejal najbolj izkušen v vrstah Branika Marko Oštir.

Maribor Branik sta okrepila Hrvata, vratar Mislav Lončar in Mate Svalina, ki igra na položaju srednjega zunanjega ter občasni srbski reprezentant na položaju desnega zunanjega Milan Mirković. Petindvajsetletna Lončar in Svalina sta prišla iz Čakovca oziroma Siska, leto starejši Mirković pa iz vrst koprskega Cimosa, leto poprej pa je igral v madžarskemu Vezspremu. Mirković, ki je trenutno največja okrepitev Mariborčanov, pa si želi ponovnega dokazovanja. "V zadnjih dveh sezonah nisem dobil veliko priložnosti za igranje. Bil sem v klubih za katere kot kaže še nisem bil dovolj pripravljen. Menim, da je Maribor v tem trenutku zame v tem obdobju kariere pravilna rešitev. Menim, da bom izpolnil njihova pričakovanja tako kot bodo tudi oni moja," je povedal Mirković.

Ob vseh težavah, predvsem finančne narave, so se tokrat v vodstvu kluba previdno lotili novačenja igralcev. "Izkušnje z lanske sezone, ki so bile v določenem segmentu precej neugodne, so nas naučile, da moramo biti, kar se tiče novega igralskega kadra, precej previdni. Po mojem smo tako zelo dobro in predvsem preudarno selekcionirali igralce. Če smo po eni strani klub, ki igralcem ne more ponuditi visokih zneskov, pa smo po drugi strani igralce prepričali z dobro zastavljenim programom. V Mariboru imamo tako dobre pogoje za delo, imamo zagotovo enega najboljših trenerjev v regiji za delo z mladimi igralci in prepričan sem, da Maribor kot mesto fantom ponuja dobre pogoje za življenje. To so bili naši glavni aduti pri privabljanju igralcev in glede na to kdo je vse na parketu, menim da smo sestavili konkurenčno moštvo, ki bo lahko premagovalo tudi največje ekipe ter se borilo za najvišja mesta v državnem prvenstvu," pa je povedal direktor RK Maribor Branik Andrej Bauman.

Čeprav so se priprave komaj začele in je začetek sezone še kar daleč, pa si tako vodstvo kluba kot trener Šibila želijo vsaj podobnih rezultatov kot v lanski sezoni. "Tudi v prihajajoči sezoni so naše ambicije visoke. V državnem prvenstvu želimo ponoviti najmanj rezultat iz minule sezone, če ne še mogoče doseči kakšno stopnice višje. Kar se tiče mednarodnih nastopov, letos nastopamo v nekoliko lažjem pokalu. To pa seveda ne pomeni, da bodo stvari šle z lahkoto. Tudi tukaj so zelo ambiciozne ekipe, ampak ne glede nato tudi tukaj želimo čim višje. Nenazadnje se je potrebno zavedati, da moramo dostojno zastopati Maribor in Slovenijo," je zaključil Šibila, ki mu bo tudi letos največjo težavo predstavljalo uigravanje moštva.

V pripravljalnem obdobju bodo Mariborčani odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem. Pri tem je potrebno izpostaviti pripravljalni turnir v češkem Zubriju in srečanje z Zagrebom na Rogli. Državno prvenstvo se pričenja v septembru, Mariborčane pa nastop v tretjem krogu pokala Challenge proti srbskemu Radničkemu iz Kragujevca čaka konec novembra.