V Športni loteriji so aktualizirali osnutke tehnične in izvedbene dokumentacije ter jo posredovali preostalim udeležencem z namenom, da se čim bolj približajo svojim trenutnim tehničnim in pravnim rešitvam ter do konca avgusta uskladijo skupna izhodišča.

Posamezne loterije bodo morale v okviru svojih nacionalnih zakonodaj poiskati rešitve, vendar je to, kot so nam povedali v Športni loteriji, praviloma odvisno od pristojnih organov posameznih držav. Evropske loterije, ki so članice EL (Evropskega loterijskega združenja), po večini delujejo za tako imenovane dobre namene, s čimer se financirajo šport, kultura ter invalidske in humanitarne organizacije, zato imajo pristojni organi posluh oziroma interes, da se s takšno igro zagotavlja nadaljnje stabilno financiranje dobrih namenov.

V Športni loteriji tudi dodajajo, da je bilo vloženega veliko truda in sredstev, da so prišli do te faze. Ob določitvi prej navedenih skupnih izhodišč bodo projekt predstavili tudi slovenskim pristojnim organom, pri čemer pričakujejo hiter in učinkovit odziv. Predviden začetek prirejanja igre je september 2012.

"To, da so nam evropske loterije zaupale tehnično pripravo in vodenje igre Goooal, za družbo Športna loterija pomeni predvsem veliko priznanje in hkrati seveda pomemben izziv ter veliko odgovornost. Našim igralcem bo tako omogočeno sodelovanje v igri evropskega prostora, ki bo zaradi velikosti trga omogočala razsežnosti, ki jih znotraj meja Slovenije ne moremo doseči. S prirejanjem igre bomo tako prek koncesijskih dajatev Fundaciji za šport ter Fundaciji invalidskih in humanitarnih organizacij lahko zagotovili dodatna sredstva," je zvezi s projektom Goooal pojasnil predsednik uprave Športne loterije Janez Bukovnik.