Čeprav ga je ključnica malce bolela, je bil že nekaj dni po vrnitvi iz Francije, kjer je tako nesrečno končal Tour v peti etapi, že na kolesu, se odpravil v italijanski Livigno in prevozil večino najvišjih prelazov v italijansko-švicarskem delu Alp. Špansko Vuelto želi kot eden od dveh kapetanov z drugim soosmoljencem iz ekipe Andreasom Klodnom pričakati brez tekmovalnega stresa, ki ga imajo kolesarji ob prvi vrnitvi na dirke po poškodbi.

Belokranjec Brajkovič je včeraj požel nekaj pozornosti mednarodne kolesarske javnosti, saj so v ekipi RadioShack tudi uradno razkrili, kar je sicer pričakoval, da bo nadaljeval kariero z nastopanjem v ekipi Johana Bruyneela. Tako kot Kloden in drugi veteran Chirs Horner. Mimogrede, vrnitev slednjega se je po nesreči (pretres možganov, zlomljen nos, zlom reber) na Touru neprijetno zapletla, saj se je le po spletu srečnih okoliščin dovolj zgodaj znašel v bolnišnici s krvnim strdkom v pljučih. Prvi avgust je sicer po predpisih UCI dan uradnih objav podpisanih pogodb za naslednjo sezono, kar zadeva prestope v druge ekipe.

Velikokrat se z uradno objavo končujejo tudi razna ugibanja glede prihodnosti. Tako so tudi v ekipi BMC potrdili, da zmagovalec Toura Cadel Evans do konca sezone 2014 ostaja njihov član. Na belgijski sceni pa so končali ugibanja, kam se bo preselil del ekipe, ki je povezan s sponzorjem Omega Pharma. V sezoni bo naveza z ekipo Quick.step, kar bo pomembno tudi za njihovega mladega člana Jana Tratnika. Verjetno bo v tej ekipi pristal tudi najbolj vroč kolesar s svetovnega trga Philippe Gilbert, kralj sobotne klasike San Sebastian. Dolgo se je ugibalo, da bodo začeli sodelovanje z nizozemsko ekipo Vacansoleil z Borutom Božičem, kar bi odpravilo negotovost trenutno najskromnejše ekipe na lestvici ProToura.

Ta lestvica je aktualna tudi v razvrstitvi držav, saj se z 15. avgustom deli kvota nastopajočih za nastop na svetovnem prvenstvu. Za Slovenijo (edine točke sta prispevala Brajkovič in Božič) po tekmovalni plati zadnji dve dirki - Po Poljski, 19. dirki tega niza v sezoni, kjer trenutno vozi le Simon Špilak, ter Eneco Tour po Belgiji in Nizozemski (Božič) - ne bosta spremenili izhodišča. Slovenija ima kot ena vodilnih držav na lestvici UCI EuropaTour (druga raven) teoretično že zagotovljenih šest mest, podobno kot vsa zadnja leta.