Kittel je tudi na drugi etapi dirke po Poljski pokazal, da bo trd oreh v boju za skupno zmago, pa čeprav so znova do izraza prišle njegove sprinterske sposobnosti. A če ga bo ekipa v nadaljevanju tako vodila do cilja, kot ga je danes, potem bodo nasprotniki v nadaljevanju morali pokazati precej več. Današnja etapa, ki se je s krožnimi vožnjami končala v mestu Dabrowa Gornicza, je v zaključnih metrih namreč postregla s Kittlovo "simultanko".

Nemec je bil tako prepričan v svojo zmago in moč, da je nehal vrteti pedala že 15 metrov pred ciljno črto, ki jo je še vedno prečkal tri metre pred zasledovalci. Njegove ekipe ni zmedel niti hud padec pri visoki hitrosti slabih pet kilometrov pred ciljem, ko je kar nekaj kolesarjev končalo na tleh. Rumeno majico bo Kittel tako nosil tudi jutri.

Edini slovenski predstavnik na dirki Simon Špilak (Lampre) ni bil v ospredju. V cilj je sicer prišel v času zmagovalca, a je zasedel šele 99. mesto. Skupno je Špilak zdaj na 95. mestu, za vodilnim pa zaostaja 20 sekund.

Torkova tretja etapa bo kolesarje vodila od Bedzina do Katowic, v "ravninskem tempu" pa bodo morali premagati 135,7 kilometra.