Iz obetavnega trboveljskega Šklabfesta, ki je čez noč postal eden najodmevnejših slovenskih festivalov, in lanske edicije ajdovskih Njokov so organizatorji uspeli sestaviti pluse in postaviti na noge največji punk-rock festival v regiji. Da bi sledili viziji, so festival naselili v preverjeno festivalsko okolje na sotočje Tolminke in Soče v Tolmin, zagotovo najlepšo festivalsko lokacijo v Evropi, kjer že domuje Metalcamp, Kreativni tabor Sajeta in nekoč Soča Reggae Riversplash.

Festivalska lokacija, ki ne nudi zgolj tipičnih festivalskih užitkov, temveč nepozaben občutek počitnic - punk rock praznik.

Letošnji “line-up” sestavljajo najmočnejša imena svetovne punk-rock scene, ki se v tem času potikajo po Evropi. Na čelu z NOFX in Bad Religion, največjimi imeni svetovne punk scene, ki sta že tri desetletja nosilca največjih festivalov po vsem svetu in sta zakrivila punk preporod z ustanovitvijo kultnih zaožb Fat Wreck Chords in Epitaph Records.

Več ni, bi lahko rekli! Poleg njih se bo v Sloveniji ustavila še cela karavana imen, ki neumorno polnijo klube in festivale, ter napajajo lokalne scene po vsem svetu. Prvič bomo v Sloveniji gostili floridske punkrockerje Hot Water Music, njihove glasbene kolege, popularne in energične The Bouncing Souls. Še en kultni punkrock bend, kalifornijske Strung Out, ameriške street-punkerje Total Chaos, nore keltske punkerje v kiltih The Real McKenzies ter njim sorodne Street Dogs, katerih ustanovitelj je bivši pevec zasedbe Dropkick Murphys, Mike McColgan, nemški hardcore punkerji Crushing Caspars, odlični južnoafriški ska-punkerji Hog Hoggidy Hog, nosilci domače ska scene Red Five Point Star, poleg njih pa še plejada domačih bendov, ki nosijo zasluge, da punk rock scena v Sloveniji ostaja vitalna. Več na www.punkrockholiday.com