Loeb je na zahtevnem reliju pokazal, zakaj je do zdaj sedemkrat postal svetovni reli prvak, saj sta s sovoznikom Danielom Eleno slavila 66. v karieri in četrtič letos, Loeb pa je tako na severu Evrope slavil drugič po letu 2008. S tem je Francoz postal prvi neskandinavski voznik relija, ki mu je uspelo dvakrat zmagati na Finskem.

Citroenova favorita sta bila najhitrejša vse tri dni relija, z novo zmago pa je še povečal vodstvo v skupnem seštevku po osmih od 13 letošnjih preizkušenj za 27 točk. "To je bil zelo naporen reli, saj sem moral vse tri dni jaz naprej "čistiti" cesto. Pritisk je bil zelo velik, saj smo se vsi borili do zadnjega kilometra," je povedal 37-letni Sebastien Loeb. Loebu je pomagala tudi sreča oziroma smola tekmecev, posebej ker je Ogierja na 17. HP iz boja za zmago vrgla predrta pnevmatika.

Prav nič pa ni bil zadovoljen domačin Jari-Matti Latvala, ki ni mogel držati koraka z Loebom: "Več nisem mogel storiti, vozil sem na vso moč, a se nam žal ni izšlo. Razočaran sem, ker sem si res želel zmagati na tako lepem reliju." Mikko Hirvonen (Ford) je imel že v prvi hitrostni preizkušnji tehnične težave in trčil v drevo, nekdanji finski svetovni prvak v formuli 1 Kimi Raikkonen je reli končal na devetem mestu z zaostankom skoraj štirih minut. Naslednji reli za svetovno prvenstvo bo na sporedu 21. avgusta v Nemčiji.