Klinarjeva je bila s samim izidom zadovoljna, čeprav je glede na odlično sezono načrtovala tudi finale. "Zjutraj nikoli nisem bila hitrejša, razen lani v Budimpešti," je ocenila Anja Klinar, nato pa razkrila tudi svojo plat zgodbe, v kateri so jo nekateri mediji obtožili, da na prvenstvu ni več želela plavati.

"Nikoli vam nisem rekla, da ne bom plavala. Rekla pa sem, da ne bom plavala, če ne bom imela občutka in če mi ne bo šlo dobro. Normalno sem se pripravljala za tekmo na 400 mešano in pričakovala sem še slabši izid, tudi zato, ker sem bila v zadnjih dneh sama svoj trener. Nihče razen mojih domačih in moje sostanovalke Anje Čarman ne ve, pod kakšnim stresom sem bila," je povedala Klinarjeva.

Tekmovalka ni skrivala velikega razočaranja zaradi zapleta z zadnjih dni in dejstva, da se je morala na tekmo pripraviti brez trenerja: "Počutila sem se zelo izdano, ker me je trener pustil na cedilu. On je edini, ki bi me moral podpirati. Razočarana sem tudi, ker me nihče ni vprašal za mnenje o vsej zadevi," je dodala Klinarjeva, zato je v tem trenutku še vedno nejasna tudi njena nadaljnja športna pot: "Po vsem tem ne verjamem, da mu bom lahko še naprej zaupala. Zdaj imam najprej premor, da se odločim, kako naprej oziroma če bom sploh nadaljevala. Slovenija je majhna in Miha Potočnik je edini dober trener za mešani slog in srednje proge pri nas. Drugam ne morem iti in te želje niti nimam. Bomo videli, kaj bo." O zapletu, ki je nastal med njo in trenerjem Potočnikom, pa je povedala: "Trdiva vsak svoje in od takrat naprej se nisva pogovarjala in tega niti nočem komentirati."

Tekmovalka se je na novinarski izziv obregnila tudi ob vzdušje v slovenski vrsti. Meni, da v slovenski reprezentanci že dolgo ni enotnosti. Vidi se, da je to v Sloveniji individualen šport, ni ekipe in ekipnega duha, ne le med plavalci, tudi med trenerji. Sama je dan pred nastopom ostala celo brez startne liste in natančne informacije o svoji tekmi.