Ljubitelji odbojke na mivki so z nestrpnostjo pričakovali finalno srečanje deklet, saj so si nasproti stale naše trenutno najboljše odbojkarice Erika in Simona Fabjan ter Andreja Vodeb in Martina Jakob. Fabjanovi, ki zadnji dve leti igrata predvsem na turnirjih evropske in svetovne lige, sta si v Kranju želeli nov naslov prvakinj (najboljši sta bili že leta 2008 in 2009), a sta jima lanski prvakinji Vodebova in Jakobova prekrižali načrte.

Srečanje sta bolje začeli Dolenjki, ki sta povedli s 4:0, a sta se nato Vodebova in Jakobova zbrali. Z odličnimi servisi ter dobro igro v obrambi in napadu sta najprej izenačili, nato pa si že do prvega tehničnega odmora priigrali prednost petih točk (13:8), ki sta jo zadržali vse do končnice niza. Tudi na začetku drugega niza sta bili bolj prepričljivi Fabjanovi, ki sta povedli z 2:0, nato pa sta pobudo znova prevzeli branilki naslova. Povedli sta s 4:2 in si do sredine niza priigrali prednost 13:9. Sestri Fabjan sta nato z dobrimi servisi, ki so večinoma leteli proti Jakobovi, onemogočili napade savinjsko-ljubljanske naveze, spreobrnili izid v svojo korist, vodili s 16:13 in 18:15, kar pa ni bilo dovolj, da bi podaljšali tekmo. V končnici tekme sta se Vodebova in Jakobova znova zbrali, izkoristili že svojo prvo zaključno žogo in zmagali z 21:19.

"Občutki po tej zmagi so zares lepi. Ta zmaga nama z Andrejo pomeni veliko več kot lanska, saj sva tokrat v finalu premagali sestri Fabjan, ki veljata za naši najboljši odbojkarici na mivki. Prvi set sva začeli nekoliko v krču, kar je za naju sicer značilno, nato pa sva se zbrali in odigrali tako, kot sva se dogovorili pred začetkom tekme. Tudi v drugem nizu sva igrali zelo dobro. Nabrali sva si veliko prednost, nato pa sta sestri Fabjan spremenili taktiko, kar je bil razlog za nekaj najinih napak, a sva se k sreči v pravem trenutku zbrali in zasluženo zmagali," je po zmagi in svojem drugem zaporednem naslovu državnih prvakinj povedala Martina Jakob.

Številni gledalci v Kranju so nato videli še izjemno razburljiv moški finale, ki sta ga bolje začela brata Danijel in Jan Pokeršnik, ki sta imela vse do sredine prvega niza točko ali dve prednosti. Nato pa sta izkušena Jernej Potočnik in Rok Satler, sicer večkratna slovenska prvaka, v ključnih trenutkih pokazala več zbranosti in niz dobila z 21:18. Tudi v drugem nizu je bolje kazalo Satlerju in Potočniku, ki sta vodila že z 12:9 in 13:10, nato pa sta koroška odbojkarja začela zelo dobro servirati. Svoja nasprotnika sta prisilila v nekaj zaporednih napak, s tem pa izsilila še tretji niz.

V odločilnem nizu sta bila na samem začetku bolj zbrana Potočnik in Satler, ki sta povedla celo s 4:1, a se brata Pokeršnik nista predala, prednost aktualnega prvaka Potočnika in njegovega soigralca Satlerja pa se je stopila na 11. točki, ko sta Korošca izenačila. Danijel in Jan sta v svojem ritmu nadaljevala tudi v razburljivi končnici, v kateri sta si zasluženo priigrala svoj prvi naslov državnih prvakov.

"Tekma je bila zares zelo izenačena in tudi, ko sva v tretjem nizu zaostajala z 1:4, sem vedel, da je preobrat možen. In tudi, če bi zaostajala z 1:10, bi se še vedno borila, saj se na igrišču lahko zgodi marsikaj. Je pa zares precej težje igrati, če zaostajaš za nekaj točk in moraš nasprotnika ves čas loviti, kot pa če vodiš in si lahko privoščiš napako ali dve. Kakorkoli že, naslov je najin in zelo sva ga vesela," je po zmagi dejal Danijel Pokeršnik, ki se želi z bratom Janom preizkusiti tudi v tujini, a se za zdaj zaradi premajhnega števila točk ne moreta uvrščati niti v kvalifikacije turnirjev evropske in svetovne lige.