Grossmannov festival je bil lani sprejet v Evropsko federacijo fantastičnih filmov (EFFFF), zato bodo letos v Ljutomeru izbirali film, ki se bo potegoval za nagrado za najboljši evropski fantastični kratki film leta 2011. Ta mora biti krajši od 15 minut.

Poleg tega bodo podelili še nagrado za najboljši kratki film, imenovano Slakov hudi maček, kakor tudi nagrado za najboljši celovečerni film hudi maček, nagrado za najboljši glasbeni dokumentarec hrupni maček ter nagrado za najboljše vino vinski šampion hudi maček.

Nagradi za življenjsko delo, imenovani hudi stari maček, bosta letos prejela glavna gosta festivala - ameriški filmski igralec Christopher Lee in izraelski režiser Menahem Golan. Prvi je ljubiteljem fantastike najbolj znan kot Drakula iz filmov studia Hammer, Saruman iz trilogije o Gospodarju prstanov, grof Dooku iz druge epizode Vojne zvezd ter lord Summerisle iz kultnega Wicker Man.

Večkratni nominiranec za oskarja Menahem Golan pa se je med drugim podpisal pod filme Ameriški ninja, Teksaški pokol z motorko 2 ter Noč živih mrtvecev.

V času festivala, ki se je letos pričel 25. julija, je v Ljutomeru vse v znamenju grozljivk in fantastičnih junakov. Zaključna prireditev se bo pričela ob 19. uri v Domu kulture, že ves dan pa bodo na Glavnem trgu potekali maskiranje in druge prireditve, ki se bodo zvečer sklenile s plesom v maskah, imenovanim Ples vampirjev. Med drugim bo potekal izbor za kraljico krika, ki ga bo vodila igralka Diane Barrows, znana iz grozljivke Petek trinajsti.