Predvsem Mankoč, najizkušenejši v slovenski vrsti, je še enkrat več dokazal, da je najboljši takrat, ko je to najbolj potrebno in se brez težav zavihtel v polfinale. "To je moj daleč najboljši izid sezone. Kot sem rekel, vse tekme pred tem ne pomenijo prav nič, tukaj moramo biti najhitrejši," je bil vesel 33-letni Ljubljančan in dodal, da bo tudi izid 52,4 najbrž dovolj za nastop na olimpijskih igrah, čeprav mu je za olimpijsko normo A zmanjkalo 10 stotink.

Popoldan bo Mankoč v polfinalu skušal še kaj dodati: "Zjutraj sem na prvih 50 metrih naredil zavesljaj preveč, na analizi pa bom videl, kaj še lahko popravim. Vesel sem polfinala, saj je disciplina res težka in prav vsi iz zadnjih štirih skupin bi bili danes tukaj lahko tudi finalisti."

Zelo dobro je glede na sezono polno poškodb in pomanjkanja treninga nastopila tudi Triglavanka Anja Čarman, ki je z 2:12,73 dosegla zanjo v tem trenutku zelo dober izid na 200 hrbtno, ki pa je zadostoval za 21. mesto. "Izida sem zelo vesela, saj je poškodba letos ogrozila mojo plavalno kariero in zelo sem vesela, da sem lahko trenirala kolikor se je dalo in tukaj se je nekako dobro izšlo. V tem trenutku je to kar idealno. Le na olimpijskih igrah sem bila hitrejša in razen tega je to tukaj res moj najboljši izid," je povedala tekmovalka kranjskega kluba in priznala, da bo ena od naslednjih velikih nalog lov na olimpijsko normo.

Še tretji dober slovenski nastop je prikazala mladinka kranjskega Triglava Špela Bohinc, ki je nastopila na 800 prosto in z 8:45,86 plavala slabo sekundo slabše od osebnega rekorda ter osvojila 23. mesto. "Želela sem si plavati pod 8:40, a za prvo tekmo na svetovnem prvenstvu je v redu. Zdaj me čaka še mladinsko svetovno prvenstvo v Peruju in upam, da bom tam plavala boljše," je po tekmi povedala Bohinčeva, ki bi z današnjim izidom na nedavnem mladinskem evropskem prvenstvu v Beogradu osvojila medaljo. Da so njene želje malenkost višje od realnih ciljev, pa je potrdil tudi njen trener Borut Petrič, ki je bil zelo zadovoljen z nastopom svoje varovanke, a kot sam pravi, so v vsaki tekmi ne glede na izid še vedno tudi rezerve.