Isakovićeva je bila od 14. mesta oddaljena natančno sekundo, kar še enkrat več potrjuje zgoščenost izidov na letošnjem tekmovanju. "Izid je najboljši letos, soliden... Morda sem pričakovala še nekaj več, a ne smem biti razočarana, saj sem šla na start le z dobro voljo in da tako končam to prvenstvo," je po tekmi povedala aktualna olimpijska podprvakinja na 200 prosto.

O celotnem prvenstvu pa Isakovićeva meni: "Z dosežkom 1:58,01 na 200 prosto in uvrstitvijo med najboljših 16 še vedno sodim v svetovni vrh. Najbolj pa sem vesela olimpijske norme, saj sem si že zagotovila nastop v Londonu in zdaj se bom lahko v miru pripravila na igre."

Natančnega načrta priprav še ne pozna, a do decembra bo Isakovićeva zanesljivo ostala na univerzi Berkeley: "Za naprej točneje ne vem. Rada bi nastopila tudi na finalu NCAA marca in zaključila ta del plavalne kariere, kar bi pomenilo, da se vrnem marca, maja pa je evropsko prvenstvo... Vsega natančno še ne vem, a mislim, da se bodo zadeve odvile tako, kot se bodo morale."

Slabše se je odrezala triglavanka Tanja Šmid, ki je bila na 200 prsno z 2:32,26 pet sekund oddaljena od osebnega rekorda in osvojila 26. mesto. "Če ne gre, ne gre. Ne vem, kaj naj rečem, a vem, da bodo tudi take tekme. Enostavno ne gre. Zdi se, kot da bi odrivala steno, kot da me zavesljaj v rokah in nogah ne bi porinil naprej. Enostavno sem brez občutka. V prvih treh dneh mi je letelo. Bila sem opozorjena, da ga bom izgubila, a enostavno ne gre naprej," je bila po tekmi razočarana 21-letna finalistka lanskega evropskega prvenstva v Budimpešti.

Danes Slovenijo čakajo trije nastopi. V paradnih disciplinah na 200 hrbtno oziroma 100 delfin bosta nastopila triglavanka Anja Čarman in ilirijan Peter Mankoč, mladinka kranjskega Triglava Špela Bohinc pa se bo predstavila v svoji edini disciplini na 800 prosto.