Velenjsko ekipo so po koncu sezone zapustili Aljoša Štefanič (Forst Brixen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Aleksandar Stanojević, novi obrazi pa so Marko Dujmovič, Jure Dolenec (oba Loka), Fahrudin Melić (Borac Banja Luka) in povratnik Emir Taletovič.

Velenjčani se bodo najprej odpravili na Poljsko, kjer se bodo od 4. do 6. avgusta udeležili enega izmed močnejših turnirjev - pokal Orlen. Poleg Wisle Plock, ki bo tudi organiziral turnir, bo na njem nastopil tudi nemški Kiel. Ob vrnitvi v Slovenijo se bo ekipa odpravila na višinske priprave na Golte, kjer bo preživela dolgih deset dni.

Za konec napornega obdobja pa bodo "ose" nastopile še na domačem turnirju, ki ga bosta od 19. do 21. avgusta skupno priredila Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško. Na njem bodo nastopili še francoski Tremblay, hrvaški Nexe Našice, Bosna iz Sarajeva in makedonski Vardar iz Skopja.

Velenjčani bodo v novi sezoni nastopali v pokalu EHF. Na mednarodni sceni se bodo prvič predstavili v tretjem krogu, svojega tekmeca pa bodo dobili na žrebu, ki bo 18. oktobra na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.