Nastop v troskoku je odpovedala Snežana Rodić (Mass), ki že ima normo A za nastop na svetovnem prvenstvu v Daeguju, bo pa tekmovala slovenska rekorderka Marija Šestak (Mass) v konkurenci s Slovakinjo Dano Veldakovo. Nina Kolarič (Ptuj) bo poskušala normo za SP izpolniti v skoku v daljino, kjer bo imela solidno tujo konkurenco s Slovakinjo Jano Veldakovo ter Nino Kokot (Velenje), ki študira v ZDA.

Kranjčan Rožle Prezelj bo prvi favorit v skoku v višino, Tina Šutej (Mass) v skoku s palico, Matija Kranjc (Mass), tretji na vojaškem svetovnem prvenstvu v Rio da Janeiru (74,71 metra), pa v metu kopja. Miran Vodovnik (Almont Slovenska Bistrica) bo poskušal v suvanju krogle prikazati boljšo formo, kot jo je imel na zadnjih tekmah, ko so ga pestile poškodbe.

Žan Rudolf (Mass) se bo tri dni po osvojitvi srebrnega odličja na mladinskem evropskem prvenstvu prvič predstavil domačim gledalcem v teku na 800 metrov, če bo dovolj spočit po napornem tekmovanju in poti iz Estonije. Američan Brent LaRue, ki že ima slovensko državljanstvo, bo poskušal čim hitreje odteči 400 metrov ovire in presenetiti favoriziranega Kanadčana Adama Kunkla, finalista SP v Osaki. Med atletinjami bo ta disciplina najbolj kakovostno zasedena s tujimi tekmovalkami s Poljakinjo Anno Jessien na čelu, bronasto z olimpijskih iger v Pekingu na 400 metrov ovire.

V teku na 100 metrov bo normo za SP ponovno lovila Sabina Veit (Štajerska), izmed trojice najboljših slovenskih sprinterjev pa sta na startni listi Novomeščan Gregor Kokalovič in Ljubljančan Jan Žumer. Najboljši prijavljeni izid ima Američan Deun White (10,24). Vsi bodo tekli tudi na 200 metrov, pridružil se jim bo še Sebastijan Jagarinec, mariborski tekač na še enkrat daljši razdalji, ki se vrača po poškodbi.

Slovenski rekorder Damjan Zlatnar - na zadnjem treningu bo preveril, ali se je že povsem pozdravil po poškodbi - bo poskušal prvič v sezoni na 110 metrov z ovirami teči pod 14 sekundami, kar je letos že uspelo njegovim sredinim tekmecem Američanu Ryanu Fortenotu ZDA, Hrvatu Jurici Grabušiću, Madžaru Gergelyju Palagyju in Italijanu Andrei Alteriju.

Organizator mitinga Albert Šoba je dejal, da jim za tekmovanje ni uspelo dobiti niti enega sponzorja, manj pa je dala tudi ljubljanska občina. Nagradni sklad je 5200 evrov, skupno pa bo miting stal 14.000 evrov.