Po slovenski reprezentanci ste zdaj še selektor Poljske. Kako se počutite v tej vlogi?

Dobro. Za zdaj je vse v najlepšem redu. Trenutno še spoznavam vse igralce in sistem, ki ga imajo na Poljskem. Načrt priprav je bil sestavljen že prej, tako da ga zdaj izvajamo, vendar sem kljub temu nekatere stvari spremenil. Kaj velikega pa nisem mogel. Ko se nam bodo po vrnitvi iz Slovenije priključili še preostali košarkarji, se bo šele začelo pravo delo za evropsko prvenstvo.

Kako so vas sprejeli na Poljskem?

Odlično. Poljsko zvezo po novih volitvah vodijo mladi in ambiciozni ljudje, ki vedo, za kaj gre. Dobro so mi razložili, kaj hočejo v prihodnjih letih. V košarko se na Poljskem veliko vlaga, tako da je zame to izreden izziv.

Kako bi lahko primerjali reprezentančni ustroj na Poljskem in v Sloveniji?

Najbolj se opazita razlika v kakovosti in širši izbor igralcev, ki jo ima slovenska reprezentanca. Vidi se, da slovenski košarkarji igrajo pomembne vloge v svojih klubih, medtem ko na Poljskem malo igralcev igra v tujini, pa še ti dobijo bolj malo minut za dokazovanje. To se seveda občuti, saj košarkarjem primanjkuje izkušenj.

Na evropskem prvenstvu vas čaka izredno težka skupina, v kateri bodo Španija, Litva, Turčija, Velika Britanija in kvalifikant. Poljska reprezentanca je pomlajena. Kakšni so cilji?

Poljska ima ogromno mladih talentov, ki jih je treba poslati na zemljevid evropske košarke. Naša naloga je, da jim damo priložnost in jih počasi uveljavljamo, da pokažejo, kaj znajo. Rezultat na prvenstvu v Litvi ni v ospredju. Nobenega pritiska ni na meni, prav tako ga ni na igralcih. Skupina je težka, toda treba je tudi spremeniti miselnost. V košarki so se dogajala tudi večja presenečenja, kot bi bil naš preboj v drugi krog.

Poleg Poljske ste sprejeli tudi izziv vodenja Zadra. Verjetno bo glavni cilj, da se klub čim prej vrne v ligo NLB?

Tudi v Zadru me ne čaka nič kaj lahko delo. Po pogovoru z vodilnimi možmi v klubu smo si zadali cilj, da se čim hitreje vrnemo v ligo NLB. Bolel jih je izpad, saj v Zadru košarka pomeni ogromno. Z drugačnim pristopom in bolj normalno politiko kluba bom poskušal ta cilj uresničiti.

Ste se pred odhodom kaj posvetovali z Zmagom Sagadinom, ki je v Zadru deloval v sezoni 2009/2010?

Ne, z nikomer se nisem pogovarjal o tem. Odločil sem se po svoji vesti.

Kako boste uskladili vodenje poljske reprezentance in Zadra?

Klubske priprave in delo v reprezentanco se bo križalo bolj malo časa, tako da v tem ne vidim težav. V Zadru imam pomočnike in krog ljudi, ki mu zaupam.

Veliko se vas je omenjalo tudi kot možnega trenerja Uniona Olimpije in Krke. So obstajali kakšni pogovori z omenjenima kluboma?

Z vodilnimi pri Unionu Olimpiji so pogovori obstajali, za mesto glavnega trenerja pri Krki pa nikoli nisem bil v igri.

Še beseda o slovenski reprezentanci. Kaj lahko po vašem mnenju doseže na evropskem prvenstvu v Litvi pod vodstvom novega selektorja Božidarja Maljkovića?

Sami veste, da gre za vrhunsko skupino košarkarjev in vrhunskega trenerja. Vsi pogoji so dani, da Slovenija pride do kolajne.

Prvič ste igrali proti slovenski reprezentanci. Kakšni so bili občutki?

Poglejte, mi smo profesionalci. Kjer koli si in katero koli ekipo vodiš, si želiš zmagovati. Čustva je treba v takih trenutkih pustiti ob strani.