Mark Webber ni mogel unovčiti najboljšega startnega mesta, saj mu od začetka dirke ni šlo najbolje od rok, najbolj pa je gledalce seveda na nogah držal ogorčen boj prvih treh od prvega do zadnjega kroga. Šok pri Red Bullu nad hitrostjo in zanesljivostjo tako Lewisa Hamiltona kot Fernanda Alonsa, ki sta ponudila ljubiteljem tega šport na izredno hladnem in vetrovnem Nürburgringu eno najbolj zanimivih dirk letošnje sezone, je še toliko večji, ker je bil Sebastian Vettel popolnoma nemočen in tako rekoč svetlobna leta oddaljen od zmagovalnih stopničk.

"Prav vsaka zmaga je nekaj posebnega, a ta je bila res trdo prislužena. Na njej si nihče ni smel privoščiti najmanjše napake od prvega do zadnjega kroga, tako tesno smo bili eden za drugim. Nisem pričakoval, da tukaj lahko zmagam, najbolj so me presenetile mehkejše pnevmatike, ki so verjetno tudi zaradi hladnega vremena zdržale nenavadno dolgo. A najbolj sem zadovoljen s kvalifikacijami, saj se je takrat videlo, da nas ne bodo mogli tako zlahka odpraviti," je povedal Lewis Hamilton in dodal, da je vzrokov, zakaj se je McLaren nenadoma lahko spet pobral, več. Eden od njih je vsekakor hladno vreme, ki je bilo precej prizanesljivo do pnevmatik, po drugi strani pa je Anglež dejal, da se je zdaj počasi naučil, kako voziti hitro in pri tem varčevati s pnevmatikami. "Zdaj imamo le še nekaj težav, ko je dirkalnik poln goriva in težji, takrat se še ne obnaša tako, kot si želim," je dodal Hamilton.

Fernando Alonso je z drugim mestom lepo zaokrožil proces izboljšav dirkalnika in je bil seveda zadovoljen: "To je bila neverjetno napadalna dirka, skoraj ni bilo časa za kakršna koli razmišljanja. Vsi smo vozili na polno od začetka do konca. Žal mi je le, ker sem nekaj izgubil na kvalifikacijah, a je bil zato kasneje dirkalnik toliko boljši." Španec je v zadnjem paradnem krogu moral celo ustaviti svoj dirkalnik, ker bi mu sicer zmanjkalo goriva za vzorec, ki ga po koncu dirke pregleda FIA. Prav zanimivo pa je bilo tudi to, da smo po dolgem času lahko spet videli (na žalost prepovedano) taksi vožnjo do boksov, ko je Alonsa v "parc fermee" pripeljal ravno Mark Webber.

Avstralec se je tretjega mesta bolj kislo veselil, saj je že na startu zapravil vso prednost. Vmes mu je sicer dobro kazalo, a to pot Red Bullov dirkalnik ni bil kos tekmecem: "Spet moramo priznati, da so nas premagali. Vemo sicer, kaj moramo popraviti, a to moramo storiti zelo hitro. Po drugi stran sem lahko zadovoljen, ker počasi dohajamo Vettla v skupni razvrstitvi, a to je bolj slaba tolažba. Zadeve se precej zapletajo." Da, tudi to pot Red Bull ni našel pravega odgovora, a z njihovega stališča je še najbolj skrb zbujajoče, da prvič letos na zmagovalnih stopničkah ni bilo vodilnega v skupni razvrstitvi, Sebastiana Vettla. Nemec si je privoščil kar nekaj napak na dirki, enkrat celo zletel s steze, a je imel srečo, da je lahko nadaljeval (povsem enako napako si je privoščil tudi Michael Schumacher). "Res nam ni šlo nič od rok. Vsaj zadnji postanek je malce poplačal težak konec tedna. Četrto mesto je bilo največ, kar sem lahko dosegel to pot, saj je bil dirkalnik izredno nemiren, tako da sem moral precej 'veslati", da sem ga obdržal na stezi. Moja napaka seveda ni pripomogla k boljši uvrstitvi," je povedal Sebastian Vettel, ki ni mogel bolj razveseliti številnih navijačev, a so on in Red Bullovi mehaniki spet uspeli povsem osmešiti Felipa Masso in Ferrarijevo posadko. V zadnjem krogu sta istočasno zapeljala v bokse po nove trše pnevmatike in Vettel je brez večjih težav speljal hitreje od Brazilca.

Naslednja dirka bo na sporedu že naslednji konec tedna v Budimpešti.