Najboljši slovenski igralci in igralke odbojke na mivki ter atraktivni tujci iz Španije, Slovaške, Madžarske in Hrvaške so se na Ranci ob Ptujskem jezeru tri dni borili za zmago na največjem slovenskem turnirju. Pri dekletih sta Sloveniji prvo zmago na BeachMastru priborili Andreja Vodeb in Martina Jakob, ki sta z 2:0 v nizih (21:17 in 21:14) premagali slovaški reprezentantki Lucio Michalovičovo in Lucio Čižmarovo, ki v letošnji sezoni redno nastopata na turnirjih Evropske odbojkarske zveze, kjer sta doslej v Romuniji in na Cipru zabeležili 4. in 5. mesto.

Prvi niz sta bolje začeli Slovakinji, ki sta povedli s 4:1 in 7:4, nato pa sta pobudo prevzeli Slovenki, ki sta do tehničnega odmora ujeli svoji nasprotnici, nato pa si z odlično igro v bloku in obrambi priigrali prednost s 16:12 in prednost zadržali vse do zaključka prvega dela tekme.

Tudi v drugem nizu Jakobova in Vodebova nista popuščali. Znova sta odlično igrali v obrambi in napadu ter povedli kar z 8:1. Ko je že kazalo da bosta brez težav dobili tudi drugi niz, sta Michalovičova in Čižmarova zaigrali precej bolj napadalno in razliko zmanjšali na vsega dve točki, na 7:9, nato pa sta se slovenski prvakinji zbrali in si z novo serijo točk priigrali prvo zmago na BeachMastru, ki je po zmagoslavju Čehinj Kristine Kolocove in Markete Slukove leta 2009 ter Švedinj Camille Nilsson in Tore Hansson lansko leto tudi prva slovenska zmaga na ptujskem turnirju.

Moški finale je bil tokrat malce manj razburljiv kot v preteklih letih, saj sta brata Danijel in Jan Pokeršnik upravičila vlogo prvih favoritov in se do svoje druge zmage na ptujskem turnirju, zmagala sta že leta 2009, medtem ko sta bila lani druga, prebila brez izgubljenega niza. Tudi finalni obračun proti večkratnemu prvaku Jerneju Potočniku in njegovemu novemu soigralcu Danijelu Koncilji sta tako kot vse ostale dvoboje začela silovito in si z odlično igro že na samem začetku priigrala veliko prednost. Do sredine niza je bilo že 15:7 v korist Korošcev, ki sta v nadaljevanju nasprotnikoma oddala le še tri točke in zmagala z 21:10.

Tudi drugi niz finalne tekme se je odvijal podobno kot prvi, saj sta Jan in Danijel Pokeršnik znova povedla, kljub vsemu pa sta se Potočnik in Koncilja Korošcema precej bolje upirala kot v prvem in osvojila 14 točk.

Pri dekletih sta 3. mesto osvojili Marina Crnjac in Nina Kontrec, ki sta z 2:1 (23:21, 17:21 in 15:7) premagali eni od favoritinj turnirja, Jeleno Strel Kosmač in Jeleno Pešič. Tretje mesto sta si priigrala tudi Španca Manuel De Amo in German Lopez, ki sta bila prepričljivo, z 2:0 (21:14 in 21:14), boljša od Hrvatov Krešimirja Perića in Darka Nojića.