"Slišimo same pohvale, čakali smo jo res dolgo. Kolesarji, rolkarji, vsi jo hvalijo in zdaj smo šele postali res pravi turistični kraj. Sezona je sicer v Bohinju dobra, dosedanji podatki kažejo za okoli desetino več nočitev, za 16 odstotkov pa je več tujcev," je dejal turistični delavec Klemen Langus in dodal, da je mogoče opaziti le, da se preostala potrošnja še ni okrepila. Če ne bo res slabega vremena, se obeta dober iztržek.

Novo kolesarsko stezo bodo v prihodnje zanesljivo ponujali kot privlačnost, ker vas na vožnjo pospremi mukanje bohinjskih krav ali pa slikovitost narave. "Stezo smo dolgo načrtovali, naložba je vredna 800.000 evrov in 600.000 je evropskega denarja. Uskladiti je bilo treba marsikaj, nekaj nalog še imamo. Čeprav je ta nova, res lepa kolesarska steza že uporabna, moramo dodati še nekaj povezav in drugih podrobnosti. Nesporno pa je to nekaj, kar je Bohinj nujno potreboval. Tudi zaradi večje varnosti naših turistov in zaradi dodatne ponudbe," je dejal župan Franc Kramar.

Seveda pa se v Bohinju in tudi na Bledu že dlje časa ukvarjajo s kolesarsko povezavo dveh zelo znanih turističnih krajev. To moramo v prihodnosti nujno narediti, ker je sedanja cesta izredno nevarna za kolesarje in ker bi na tak način kraja še dodatno obogatila ponudbo, ki jo vse več gostov pričakuje. "Zagotovo pa je to državni projekt, ki presega možnosti obeh občin," trdi župan Kramar in si želi, da bi načrtovalci kolesarskih poti tudi tako povezavo med Bledom in Bohinjem vključili v svoje načrte. Lepo okolje, skrb za varnost, slikovita pot, lični leseni dodatki ob novi, 11 kilometrov dolgi kolesarski žili po Bohinju pa kar kličejo k obisku. In tudi ta je že v prvih dneh (sicer še neuradnega) delovanja te povezave presegel vsa pričakovanja.