Vodstvo reprezentance pa je že objavilo seznam 16 reprezentantov, ki bodo treninge začeli že v ponedeljek, 1. avgusta. Vuković in Sattler sta jim dodala še šest "rezervistov", saj imajo v slovenskem taboru slabe izkušnje s poškodbami.

Po prvem tednu treningov v dvorani Lukna sta načrtovani že dve prijateljski tekmi s Kanado, verjetno še kakšno z reprezentanco Izraela, takoj zatem pa bodo Slovenci odpotovali v Katar (14. avgusta) na močan mednarodni turnir. Med 25. in 27. avgustom bo reprezentanca odigrala tri tekme na domačem turnirju v Lukni proti Slovaški, Finski in Iranu.

Že teden pozneje pa bo odpotovala še na turnir v Francijo. Osmega septembra pa se bo reprezentanca že odpravila v Avstrijo na evropsko prvenstvo, kjer bo prvo tekmo odigrala 10. septembra z Avstrijo na Dunaju.

Širši seznam reprezentantov za EP:

- podajalci: Dejan Vinčić (ACH Volley), Gregor Ropret (Calcit Volleyball), Rok Satler (Triglav Kranj);
- sprejemalci: Tine Urnaut (San Giustino), Vid Jakopin (Varšava), Andrej Flajs (ACH Volley), Jan Planinc (Calcit Kamnik), Klemen Čebulj (ACHVolley);
- blokerji: Alen Pajenk (Macerata), Matevž Kamnik (ACH Volley), Dragan Radović (Menen), Davor Čebron (Innsbruck);
- korektorja: Mitja Gasparini (Verona), Alen Šket (ACH Volley);
- prosta igralca: Sebastjan Škorc (Paris), Miha Plot (Lennik);
- rezervni igralci: Jan Pokeršnik (Calcit Volley), Andrej Grut (Dob), Matej Vidič (ACH Volley), Jani Kovačič (Salonit), Alan Komel (ACH Volley), Aljoša Bogožalec (UKO Kropa).