Nasproti bo Ptujčanu, ki nosi vzdevek Mr. Simpatikus, stal Berto (27 zmag, 21 s KO, 1 poraz) z vzdevkom The Beast (zver op. p.), sedem let mlajši borec, ki je naslov prvaka po verziji WBC izgubil lani proti Američanu Victorju Ortizu. "Je izvrsten borec v vseh pogledih, tako tehnično kot tudi kondicijsko, vendar daleč od tega, da bi bil nepremagljiv. V ZDA grem po zmago, ne gledat, ampak poizkusit. Enako, kot sem šel v Južnoafriško republiko (kjer je osvojil naslov prvaka IBF op. p.)," je nadaljeval Zavec.

O dvoboju je znano, da bo v ZDA, prireditelji pa za zdaj nočejo razkriti natančnejšega kraja dogodka. Najbrž želijo s tem bolj ustreči izzivalcu Bertu, na Zavca pa vršiti psihološki pritisk. "To zame ni ovira, pravzaprav je nepomembno, kje bo dvoboj. Jaz bom tam, pogodbo imam v žepu. Smo na pravi poti in potrpežljivost se nam je izplačala. To je to, te priložnosti ne bomo kar tako izpustili iz rok," je dodal Zavec.

Zavec bo že v nedeljo odpotoval v nemški Magdeburg, kjer ga čaka trening sparingov pod vodstvom Dirka Dzemskega, potem pa se tri tedne pred dvobojem že odpravlja v ZDA. "Ničesar ne bomo prepuščali naključju. Tako dobro, kot je Dejan pripravljen zdaj, še ni bil. 3. septembra nihče ne bo hotel biti z njim v ringu, tako dober bo, pa naj bo dvoboj v ZDA ali na Luni," je bil prepričljiv kondicijski trener ptujskega boksarja Tomi Jagarinec.

"Za nami je pet mesecev priprav, začeli smo takoj po dvoboju z Delgadom, tako da smo morali vmes celo malo popustiti, saj smo mislili, da bo borba že junija. Ampak, kot pravim, Dejan je odlično pripravljen, ravno te dni je padel rekord na počepu, kjer je dvignil 310 kilogramov, zdaj sledi še dvigovanje forme. Odločale bodo izkušnje, teh ima Dejan več. Berto je na čase celo tako dober, da lahko ogrozi tudi sebe. Preveč zna divjati, saj želi hitro odločiti borbo. Napovedujem več kot štiri runde, vse kar bo več, je voda na Dejanov mlin," je še povedal Jagarinec.

Da je borba v ZDA pritegnila res veliko pozornosti, priča tudi dejstvo, da je na enem vodilnih boksarskih portalov Boxrec ocenjena s petimi zvezdicami, to je z najvišjo oceno. Prav tako jo bo prenašala ameriška televizija HBO Boxing, promotor dvoboja je Lou O'Bella, možna prizorišča pa so za zdaj tri: Atlantic City, Las Vegas ali Kalifornija. "Ko bo prizorišče znano, ga bomo nemudoma sporočili," v en glas zagotavljajo v Zavčevi ekipi.