Mladi Viking je bil močnejši od trinajsterice ubežnikov, skupaj z Borutom Božičem, ki je v ospredju preživela drugo alpsko etapo čez Sestriere. Odločil pa je krajši vzpon in spust čez Pramartino, tik pred Pinerolom. Borut Božič je bil pravi čas zraven, vendar za sprinterja na napačnem kraju čez Alpe, z napačnimi ljudmi, boljšimi hribolazci, ki so mu na koncu ušli za dve minuti.

V drugi dirki za rumeno majico je odločal divji spust po ozki cesti. Alberto Contador je na klancu sicer znova prvi odprl fronto, vendar si je šele na spustu, znova s kolegom Samuelom Sanchezom, z drzno vožnjo poskušal privoziti nekaj prednosti, a so bili Cadel Evans, brata Schleck in Cunego bolj pazljivi kot v Gapu. 27 sekund sta izgubila le rumeni Thomas Voeckler in znova najbolj previdni v spustu Ivan Basso.

"Bolje je izgubiti 30 sekund kot se z zlomljeno ključnico odpeljati v rešilnem avtomobilu. Sem lahko srečen. Če bi bila namesto odprte ograje na dvorišče tam stena, se ne bi mogel ustaviti. Žena me bo dala iz kože, če je to videla po televiziji," je srečen razplet v šalo obrnil Thomas Voeckler. Trikrat je zletel s ceste, drugič, tako kot njegov rojak Hivert med ubežniki, iz ovinka naravnost čez odprto ograjo na dvorišče bližnje hiše. "Malce sem precenil svoje sposobnosti in bil takoj kaznovan. Če ne bi toliko tvegal, bi se pripeljal z Evansom".

Za današnjo kraljevsko etapo (200 km, 5090 metrov višinske razlike) si želi, da bi njegovi pomočniki lahko vzdržali čim dlje z njim. Pričakuje, da bo huda selekcija že na prvi, bolj strmi in najvišji Col d' Agnel (2744 metrov), kjer že pričakuje napad Contadorja s pomočniki. Čez Izoard (2360 metrov) ter ciljni vzpon na najvišje ležeči cilj v zgodovini Toura Galibier (2645 metrov) bo odvisno le še to, če bo ostalo kaj dinamita v nogah.