"V Ljubljani je 419 postajališč s 460 nadstrešnicami, saj so nekatera opremljena tudi z več kot eno. Takih, ki imajo samo "info stebre", pa je 69. Ta so praviloma na mestih, kjer so prehodi preozki in bi s postavitvijo strehe potnikom gibanje še bolj otežili, ali pa tam, kjer na postaji potniki iz vozila le izstopajo," pojasnjujejo na LPP in dodajajo, da bodo ta postajališča obnovljena v skladu s prometno ureditvijo na posameznih mestih.

Na mestnem potniškem prometu so letos postavili 57 digitalnih prikazovalnikov ob avtobusnih postajališčih, 25 jih še bodo, še več pa jih prihaja spomladi prihodnje leto. "Odziv potnikov na prikazovalnike je zelo pozitiven. Poleg tega, da so obveščeni o prihodih in odhodih vozil, so pohvalili tudi prikazovanje dodatnih informacij v tekstovni vrstici," so zadovoljni na LPP.

Od skupno 208 avtobusov v lasti LPP jih je klimatiziranih 165. "V poletnih mesecih zaradi drugačnega voznega reda vozi le polovica avtobusov. To pomeni, da so dejansko vsi avtobusi, ki v vročini vozijo na naših linijah, opremljeni s klimatsko napravo," še pojasnjujejo na ljubljanskem potniškem prometu.

Povprečna starost vozil je nekaj več kot 9 let, od tega imata dve že "častitljivih" 24 let. Že letošnjo jesen na LPP pričakujejo 20 novih nizkopodnih avtobusov s klimatskimi napravami, klančinami, video nadzornimi sistemi ter motorji na zemeljski plin. Ti so veliko bolj ekološki kot dizelski, pa tudi mnogo manj hrupni. Celoten vozni park bodo obnovili do leta 2015 - načrtujejo nabavo skupno 110 sodobno opremljenih in ekoloških avtobusov.