Od pomladi so študenti razmišljali, kako na kolesa postaviti čisto pravi dirkalnik in zdaj jim je uspelo. Da imamo Slovenci radi bencinske športe, se je pokazalo že mnogokrat. Tudi v Mariboru, kjer so v preteklosti na kolesa že postavili uspešen projekt zasnove, konstrukcije in tudi izdelave dirkalnika. Študentje strojništva na univerzi v Mariboru so se namreč lotili zanimivega projekta in s pomočjo mentorjev in zunanjih sodelavcev iz industrije sestavili dirkalnik, s katerim se bodo pomerili na študentskih dirkah, ki potekajo v Nemčiji, Italiji in Angliji.

Ob prvih korakih novega malega študijskega dirkalnika pa se spodobi, da je na krstu tudi nekdo, ki dobro ve, kaj je to dirkanje. Tudi če le na dveh kolesih, a da bo bolj "držalo", so na prvo vožnjo povabili kar dva preizkušena dirkaška mačka. Marca Como in Mirana Stanovnika. Trikratni zmagovalec Dakarja Coma je z obiskom in nekaj krogi podprl prizadevanja študentov strojne fakultete v Mariboru, pri tem pa se je srečal še s Silvinom Vesenjakom, nekdanjim motokrosistom in enduro voznikom, danes pa promotorjem "cross countryja", zanimivega motošportnega tekmovanja pri nas.

Avtomobilček pa ni od muh, saj ga poganja 600-kubični štiritaktni motor iz motocikla honda CBR 60 RR, ki je opremljen z obveznim 20-milimetrskim restriktorjem za dovod zraka, a s prilagoditvijo sesalnih kanalov so iz njega izvlekli več kot 80 "konjičev". Preden so se lotili dela, je z omejevalnikom zmogel borih 15 "konjev", inženirsko znanje pa so uporabili še pri zasnovi sistema proti zdrsu pogonskih koles in sistemu za hitre starte. Tako so študentsko znanje in ustvarjalnost približali avtomobilski industriji, ki skrbno bedi nad morebitnimi zanimivimi rešitvami, ki bi jih lahko uporabili v prihodnosti v serijskih avtomobilih. Stanovnika, sicer vajenega krotenja podivjanih dirkalnikov, je predvsem šokirala moč in eksplozivnost malega poskočneža, Marca Como pa je formula tako navdušila, da kar ni želel izstopiti iz vozilca. Tudi sicer si bo Slovenijo očitno ohranil v lepem spominu. "Slovenija me je takoj navdušila, predvsem imate v Mariboru čudovito zeleno pokrajino in odlične terene za vožnjo z motociklom," je svoja opažanja na kratko strnil Marc Coma. Beseda je nanesla tudi na slovenski "cross country", kjer se vsi skupaj trudijo dvigniti raven kulture vsem, ki se vozijo s terenskimi motorji. Tudi Marc Coma ima svojo lastno "junior ekipo", kjer s svojimi izkušnjami, znanjem in poznanstvi skuša pomagati mladim in obetavnim tekmovalcem v sam španski in kasneje tudi svetovni vrh.