Njen trener Robert Pintarič je razložil, da je to povračilni ukrep, ker smo ji v članku v Dnevniku vzeli eno mesto na tekmi svetovnega pokala v Offenburgu, namesto sedmo naj bi jo po njenem uvrstili na osmo mesto, kar pa po pregledu arhiva ne drži. Pintariču je šlo v nos tudi to, da smo se zanjo začeli zanimati šele maja. Res pa je bila prikrajšana v članku s tekme svetovnega pokala v Mont Saint Anne v začetku julija, ko je bila namesto na 15. v članku uvrščena na 16. mesto. Na strani z izidi napake ni bilo.

Morda ji gre v nos tudi poročanje s tekme v Wildhamu v ZDA, kjer je osvojila osmo mesto, v članku pa ji je bilo namenjenih pet vrstic, Tanji Žakelj (12. mesto) pol vrstice več, Nini Homovec (28. mesto) pa dve. Da sta slednji dostopni po vseh sodobnih komunikacijskih poteh osebno tako rekoč kadar koli, Klemenčičeva, uslužbenka športne enote slovenske vojske, sicer članica nemške ekipe Felt, pa zelo selektivno prek Roberta Pintariča, selektorja reprezentance, je druga plat. Selektivni pristop ne velja le za Dnevnik. No, "kazen" je tudi v Domžalah prišla zelo hitro. Klemenčičeva je startala slabše od Žakljeve, nemara tudi zaradi (ne)zbranosti. Športni psihologi bi verjetno temu pritrdili, če se lahko pred startom za točke UCI pomembnega prvenstva ukvarja z odnosi do medijev, morajo biti živci pač toliko bolj jekleni. 

Ruska biatlonka septembra v Sloveniji

Ker je bila prevelika za smučarsko tekačico Ano Majdič, previtka za biatlonko Lili Drčar in prepočasna za Tejo Gregorin ali Petro Majdič, je bila športnica na treningu nad vasico Dolsko že od zadaj videti kot tujka, čeprav jo je korak izdajal za smučarsko tekačico. "Katarina sem. Biatlonka," se je predstavila športnica ljubkega obraza, vrednega naslovnice v kakšni reviji, a z ruskim grbom na majici. "Septembra bom dobila slovensko državljanstvo," je izdala tujcu svojo veliko željo in dodala, da že trenira na Pokljuki in da se malce ubada s poškodbo.

Do tega trenutka o novi slovenski biatlonki nismo slišali niti besedice. Edina, ki sta spomnila na biatlon v zadnjem obdobju, sta Klemen Bauer in Peter Dokl, ki sta se udeležila kolesarskega Maratona Alpe (130 km) in tam zastopala zimske olimpijce. Ekaterina Rechkalova, kot je ime 20-letni lepi ruski dami, bo očitno zaznamovala jesen, a verjetno ne toliko kot lani Jakov Fak. Rechkalova je za las izgubila kolajno na lanskem evropskem prvenstvu v Otepau, kar pomeni, da je zares vrhunska biatlonka, a ne dovolj za veliko Rusijo, pač pa za malo Slovenijo. In Slovenija bo imela očitno znova biatlonsko žensko štafeto.