Eden takšnih srečnežev je bil prejšnji teden slovenski reprezentant, šele enaindvajsetletni Blaž Gregorc, ki si je z dobrimi predstavami na zadnjem svetovnem prvenstvu na Slovaškem prislužil poziv Los Angelesa. Za to, da je Gregorc okusil vzdušje v klubu iz NHL, ima precej zaslug tudi naš najboljši hokejist Anže Kopitar, ki je na neki način odigral vlogo posrednika in vodilnim iz kluba v mestu angelov zagotovil Blažev kontakt. "Anže je veliko pripomogel k temu, da sem obiskal Los Angeles. Ali mi je dal kakšne napotke? Niti ne, saj je šlo le za kamp," je povedal Blaž Gregorc, na letošnjem šampionatu v Bratislavi najmlajši ris.

Kalifornijskega mesta tokrat ni imel časa spoznavati do potankosti, saj je imel zelo natrpan urnik. "Treningi so res potekali ves dan. Dvakrat smo bili na ledu, dvakrat pa zunaj igrišča. Praktično sem bil vseskozi v dvorani, v hotelu sem le spal. Je bilo pa za vse odlično poskrbljeno. Imeli smo skupna kosila, večerje. Vidi se, da je Los Angeles velik klub iz NHL, saj je že v primerjavi s hokejsko razvito Švedsko vse še na nekoliko višji ravni," je razlagal obetavni branilec, ki temeljitejših povratnih informacij, kako so bili z njegovimi uslugami zadovoljni strokovnjaki iz kluba, ni dobil, a sam pravi, da je z opravljenim na splošno zadovoljen.

Letošnjega tabora se je v Los Angelesu udeležilo okoli dvajset igralcev, že po prvih dneh treninga pa jih je nekaj odšlo domov, kar priča o tem, da je bila konkurenca velika. "Prve dni smo na treningih bolj ali manj igrali tak hokej kot na tekmah, nato pa smo se igralci porazdelili v skupine. Nam, branilcem, so razlagali, kako se je treba pravilno postaviti, na kaj vse moramo biti še posebej pozorni... Skratka, zelo dobrodošla izkušnja," je dodal Blaž, ki bo v domovini zgolj še do nedelje, potem pa se bo vrnil v Södertälje na Švedsko, kjer ga čaka že tretja sezona v članski ekipi, skupno pa že peta v tej skandinavski deželi.

To, da je bil prejšnji teden na taboru v Los Angelesu, ni spremenilo njegovega klubskega statusa, kar tudi ni bilo pričakovati. "Lahko se zgodi, da nihče od hokejistov, ki smo bili na kampu, ne bo nikdar zaigral v NHL," je razložil Gregorc, ki pa se s tem niti ne obremenjuje. Pravi namreč, da ne bo prehiteval dogodkov na ledu, za zdaj pa se mu na Švedskem dobro godi. In bržčas se bo imel v letošnji sezoni še bolje, saj sta se enemu uspešnejših švedskih hokejskih klubov pridružila tudi njegova vrstnika iz reprezentance Žiga Jeglič in Robert Sabolič.