Kakšno je vaše trenutno zdravstveno stanje?

Zdaj se je popravilo in sem začel rahle treninge. Z vodstvom reprezentance sem se dogovoril, da grem prej na dopust, a sem bom prej tudi vrnil - 25. julija. Imel bom še določene preiskave v Ljubljani, med drugim tudi pri nevrologu. Preostale preiskave sem že opravil, ki pa niso pokazale nič konkretnega.

Ste imeli kaj težav že pred tekmo s Hrvaško?

Šele na ogrevanju sem se slabo počutil, nato pa se je v prvem nizu stopnjevalo, da sploh nisem več videl žoge. Odšel sem v bolnico, kjer sem dobil infuzijo, ker naj bi šlo za dehidracijo in težave z ledvicami. Nato sem začel trenirati, a po desetih dneh sem ponovno pristal na intenzivni negi. Odkrili so bakterijo, kar je bilo še slabše. Tri tedne sem bil v popolni negotovosti, kaj se z menoj dogaja, zraven pa sem shujšal za tri kilograme in pol. Hodil sem od enega zdravnika do drugega, nihče pa ni točno vedel, kaj se z menoj dogaja.

Zaključni turnir evropske lige ste spremljali na daljavo. Vaš komentar?

Škoda za polfinalni poraz s Španci, a tekma v odbojki ni dobljena, dokler ne dosežeš zadnje točke. Imeli smo vodstvo z 2:1 v nizih, a smo zaradi nekaj smole izgubili. Kolajno smo na koncu dobili, vsa evropska liga pa je bila dobra priprava na evropsko prvenstvo. Če bomo tudi tam osvojili kolajno, bomo presrečni (smeh).

V evropski ligi sta precej medlo nastopali Avstrija in Turčija, ki bosta slovenski nasprotnici v skupinskem delu evropskega prvenstva.

Vprašanje je, s kakšnimi cilji sta ti dve reprezentanci šli v evropsko ligo. Evropsko prvenstvo je vedno poglavje zase. Španci so bili denimo še leta 2007 evropski prvaki, letos pa jih ni niti na prvenstvu. Vemo, kdo so favoriti, a vedno lahko pride do presenečenj. Avstrijci bodo kot domačini naredili vse, da se izkažejo, turška odbojka pa je v vzponu.

Mesto favorita v naši skupini je rezervirano za Srbijo, ki je bila v svetovni ligi deveta.

Srbi v svetovni ligi niso blesteli. Nikola Grbić ne igra več, vprašanje je tudi, kaj bo Ivanom Miljkovićem. Srbija z njima je čisto nekaj drugega kot Srbija brez njiju.

Kakšna je vaša klubska prihodnost?

Več ali manj je dogovorjeno, da se vračam domov v Maribor. Pogovarjamo se o dolgoročnem sodelovanju, da se ponovno vzpostavi stabilen klub. Prevzel bi skupno funkcijo trenerja in igralca. Maribor je treba vrniti v vrh slovenske odbojke, da se ponovno uvršča med najboljše štiri v Sloveniji.