Čeprav to tekmovanje ni elitni razred MX1, je dirka v Sloveniji vseeno privabila številne dirkače. Nekaj je k temu prispevala tudi odločitev promotorja tekmovanja, ki je pred sezono ukinil startnine, zaradi katerih so imela v prejšnji sezoni vsa prizorišča skromnejše število nastopajočih. Na radizelski progi so v dneh pred tekmo pričakovali tudi več kot 50 dirkačev, nazadnje jih je v razredu MX3 prišlo 43, kar je pomenilo, da so morali v soboto izvesti klasične kvalifikacije.

V njih je nastopila šesterica Slovencev, vsi pa so se prebili na današnjo dirko. Najboljši je bil večkratni državni prvak, domačin Sašo Kragelj, ki stanuje pravzaprav tik ob progi, bil je šesti v svoji skupini in 11. skupno. Kragelj je letos na SP nastopil na polovici tekem, a imel pred domačo dirko vseeno sedmo skupno izhodišče. Tudi Theo Urbas, Dejan Zver, Erik Slavec, Toni Mulec in Deni Ušaj so si zagotovili mesto med 40 dirkači za današnjo preizkušnjo.

Kragelj je bil po tesnem in zanj nesrečnem razpletu nekoliko razočaran, a je vseeno poudaril, da je iz dirke potegnil največ, kar je lahko. "Ob koncu sem mislil, da sem četrti. Razplet točk ni bil takoj jasen. Do tretjega mesta je bila razlika minimalna. Želel sem si med prvih pet, ampak očitno lahko dvakrat peto mesto prinese tudi sedmo. V drugi vožnji sem želel napasti Žeravo, a mi je malo zmanjkalo moči, tako da je odbil moje napade. Prvi trije so bili razred zase, kot zasebni voznik pa sem lahko zadovoljen s tem, kar sem dosegel," je povedal Sašo Kragelj. Letos ne bo več nastopal v SP, o nadaljevanju kariere pa se bo odločil po tehtnem premisleku in dopustu, čeprav je namignil, da razmišlja tudi o koncu športne poti.