V današnji večinoma ravninski etapi med vinogradi je bilo po treh težkih gorskih etapah v Pirenejih pričakovati sprinterski obračun, ki ga je dobil Cavendish, drugi je bil Američan Tyler Farrar (Garmin), tretji pa italijanski sprinterski zvezdnik Alessandro Petacchi (Lampre). Od slovenskih kolesarjev je bil danes najboljši Borut Božič (Vacansoleil), ki je bil 14., v času zmagovalca pa je ciljno črto na 87. mestu prečkal tudi Kristijan Koren (Liquigas). Grega Bole (Lampre) je bil danes z zaostankom 44 sekund 120.

"To je res neverjetno! Moji moštveni kolegi so zame spet opravili izjemno delo. Priznam, da sem bil po Pirenejih že precej utrujen," je uvodoma po zmagi povedal Cavendish. "V gorah sem imel res veliko težav, zato mi današnja zmaga pomeni še toliko več. Tako je bilo težko, da sem komaj preživel. Tudi danes je bila težka etapa z zelo tehničnim koncem, za nameček pa je bilo še zelo vetrovno," je še dejal 26-letni britanski zvezdnik.

Vodstvo je zadržal 32-letni Voeckler, ki je rumeno majico oblekel po deveti etapi in jo presenetljivo zadržal tudi skozi prve tri gorske etape. "Zelo sem vesel, da smo danes 'odpeljali' ravninsko etapo," je bil jedrnat Francoz.

Vsi glavni favoriti so vožnjo proti Sredozemlju odpeljali na varnem in etapo končali tik za sprinterji. Tako na drugem mestu skupno ostaja Luksemburžan Fränk Schleck z zaostankom 1:49 minute, na tretjem mestu sledi Avstralec Cadel Evans (+ 2:06). Branilec naslova Španec Alberto Contador je sedmi z zaostankom štirih minut.

V ponedeljek bodo imeli kolesarji na Touru prost dan, v torek pa se bo boj za rumeno majico preselil v Alpe. Tour se bo končal 24. julija na Elizejskih poljanah.

Več o dirki lahko izveste tukaj.