Za svoj drugi turnir WTA v karieri zapored bo Hercogova lopar prekrižala z izkušeno Španko Anabel Medina Garrigues, peto nosilko turnirja.

Potem ko je Hercogova pred manj kot tednom dni osvojila svoj prvi turnir WTA, ko je slavila zmago na Švedskem, mlada igralka nadaljuje v izjemnem slogu. Dvajsetletnica se je namreč danes uvrstila v drugi zaporedni finale turnirjev WTA, potem ko je na jugu Italije na peščeni podlagi po le 59 minutah igre ponižala prvo nosilko in branilko naslova, domačo ljubljenko in devet let starejšo Flavio Pennetta.

"Danes sem se res odlično počutila, že od vsega začetka dvoboja sem začutila, da je danes moj dan in da bom lahko uporabila vse svoje elemente igre. Vse mi je odlično uspevalo. Res se pozna, da veliko rajši igram v večernih urah, tako da: kaj naj rečem? Danes je bilo res vse za oceno 5," je po odmevni zmagi za STA povedala Hercogova.

V finalu bo Hercogovi nasproti stala 28-letna Španka, finalistka portoroškega turnirja leta 2008, ki je trenutno na lestvici WTA dve mesti za Hercogovo. Doslej se tekmici še nista srečali. "Z njo mislim, da še nisva igrali, tako da bo tudi to zame en velik izziv. Gre za igralko z ogromno izkušnjami in že štirimi turnirskimi zmagami v Palermu, tako da bo to zame le še dodaten motiv," je še povedala Hercogova, ki bo tako v nedeljo ob 19.30 lovila svoj drugi zaporedni naslov ter obenem že deseto zaporedno zmago.