* Dvorana Steel Arena, gledalcev 1000, sodnika: Hudik (Češka) in Dudek (Poljska).
* Slovenija: Čebron, Pajenk 12, Planinc 1, Šket 5, Gasparini 7, Kamnik 13, Plot, Vinčić 2, Jakopin 17, Urnaut 18, Ropret, Čebulj.
* Španija: Hernan 3, Noda 19, Delgado 3, Rodriguez, Rocamora, Fernandez 19, Llenas, Perez 17, Garcia-Torres 10, Palharini 4, Sugranes, Viciana Mera.

Slovenski odbojkarji niso izpolnili cilja, ki so si ga zadali pred odhodom v Košice. Na Slovaško niso prišli v boljši formi, kot so jo kazali na prejšnjih tekmah, niso odpravili napak, niso odpravili nihanj v igri. Posledica tega je poraz proti Špancem, ki niso prikazali ničesar posebnega, a vseeno dovolj, da bodo oni tisti, ki bodo igrali v finalu. Slovencev sicer niso nadigrali, v večji meri je šlo za enakovreden boj, ki ga je na koncu odločilo nekaj žog.

"Španci so zmagali zasluženo, čeprav bi se lahko zlahka obrnilo tudi drugače. Če bi v prvem nizu dobili točko več, če bi pri izidu 12:13 v petem nizu mi dobili točko, bi zmagali mi. A žal nismo, tako kot nismo igrali, kot bi želel. Bilo je nekoliko preveč neučakanosti, za katero smo bili kaznovani. Tu so se pokazale vse težave, ki smo jih imeli skozi priprave in redni del lige, na večjih tekmovanjih se ponavadi vse to pokaže. A to nam ne bo vzelo volje. V boju za tretje mesto močno želimo zmago, želimo se okititi s kolajno, ki je slovenska odbojka še nima," ni kazal pretirane žalosti Veselin Vuković, ki trdno verjame, da bo Slovenija na septembrsko evropsko prvenstvo prišla v boljši formi in se tam prikazala v lepši luči.

V slovenski vrsti se je skozi vso tekmo dalo slutiti živčnost, a kljub temu so imeli Slovenci več priložnosti, da bi si priborili zmago nad uglednim nasprotnikom, ki je tekmece tudi presenetil. Predvsem s kratkimi servisi, ki so tekmecem povzročali veliko težav. A kljub vsemu je po treh nizih kazalo na slovensko zmago. Toda nato je prišlo do preobrata, ki pa bi ga lahko Slovenci z nekaj več sreče tudi preprečili oziroma Špancem vrnili milo za drago. V skrajšanem, petem nizu so namreč že zaostajali s 6:12, prišli na 12:13, toda izenačili niso. Že na začetku tekme se je dalo videti, da gre za zelo izenačeni ekipi, da bodo o zmagovalcu odločale malenkosti. Izbranci Vukovića so sicer povedli s 4:1, toda prednost je hitro skopnela, do konca uvodnega niza je bil rezultat negotov, ekipi sta se menjavali v minimalnem vodstvu. Do prve zaključne žoge so prišli Španci, niso je izkoristili, zato pa so drugo, Alen Pajenk je žogo poslal izven igrišča.

Vse do konca je bilo izenačeno tudi v drugem nizu. Slovenci so sicer imeli pobudo, a si večje prednosti od dveh točk niso priigrali. Ko so nanizali še nekaj napak pri sprejemu, sodniki pa so Tinetu Urnautu piskali prestop, so Španci celo prišli v vodstvo (14:15), toda ne za dolgo. Po dveh zaporednih blokih so igralci v belem spet vodili, kmalu po zaslugi novega bloka že za tri točke. Do izida 23:20 so tako prednost držali, nato pa je napaka Urnauta pri sprejemu tekmecem omogočila, da so se približali na točko. Tako kot Španci so tudi Slovenci izkoristili drugo zaključno žogo, z blokom je za izenačenje poskrbel Vid Jakopin.

V prvih dveh nizih so slovenski navijači poleg boljših sprejemov Urnauta (večina servisov je šlo na njega), ki jih je popravljal blok, pogrešali kakšno serijo uspešnih servisov Mitje Gasparinija (pri servisih je storil veliko napak). A dočakali so jo na začetku tretjega. Z njo so Slovenci povedli s 5:2, nekaj trenutkov pozneje je bilo po servisih Urnauta 7:3, po treh blok-točkah in asu Pajenka pa že 12:5. Izbranci Fernanda Munoza so sicer vzpostavili ravnotežje, toda zaradi odlične igre nasprotnikov njihovega vodstva z 2:1 niso mogli ogroziti. Približali so se na 17:21, toda njihov nalet je s pol minute odmora pravočasno zaustavil Vuković.

Kljub zaostanku za Špance ni bilo nič izgubljenega, zato razumljivo niso popustili. Zmanjšali so število napak, kar se je poznalo pri izidu. V četrtem nizu so povedli s 13:9 in 16:10. Pri visokem zaostanku je Vuković zamenjal nekatere nosilce igre (Gasparini, Urnaut) in jim omogočil nekaj odmora, predvideval je namreč peti niz. Ni se zmotil, a poteza se mu vendarle ni posebej obrestovala. Španci so prišli do visokega vodstva, ki ga Slovenci kljub obupanemu poskusu niso izničili.