Pričakujejo 150.000 gledalcev in 870 novinarjev, na festival pa bodo med drugim prišli znani igralci, kot so Claudia Cardinale, Harrison Ford in Bruno Ganz.

Claudia Cardinale in Bruno Ganz bosta ob tej priložnosti prejela leoparda za življenjsko delo. Retrospektiva pa bo posvečena ameriškemu režiserju Vincentu Minnelliju (1903-1986), ki je v plodni karieri posnel skoraj 30 filmov, med njimi nekatere prelomne muzikale.

Med 20 filmi, ki se bodo potegovali za zlate leoparde, bosta tudi filma švicarsko-argentinske režiserke Milagros Mumenthaler in Američana Mikea Cahilla.

Žiriji festivala, ki poleg cannskega in beneškega sodi med najstarejše filmske festivale v Evropi, bo predsedoval portugalski producent Paulo Branco, člana pa bosta med drugimi tudi francoski igralec in režiser Louis Garrel in nemška igralka Sandra Müller.

Direktor festivala Olivier Pere je ob predstavitvi programa izpostavil, da festival ponuja "ambiciozen izbor svetovnih premier" in da pomeni tudi "priložnost za odkrivanje novih teženj in inovacij v sodobnem filmu".

Tako kot vsako leto bodo tudi tokrat gledalcem omogočili ogled filmov na prostem na trgu Piazza Grande, dva večera pa bo ogled filmov brezplačen. Tako si bodo 31. julija lahko brezplačno ogledali romantično komedijo Zajtrk pri Tiffanyju, 2. avgusta pa Amarcord Federica Fellinija.