Bralci prve številke so bili med drugim obveščeni, da krompir napada koloradski hrošč, da je pri Reki strmoglavilo letalo (v nesreči je življenje izgubilo 15 ljudi), v Beogradu pa so opravili prvo žrebanje drugega ljudskega posojila obveznica št. 99 serije 3265 je zadela 100.000 dinarjev. Tudi iz tujine so poročali o letalski nesreči - v Skalno gorovje je treščilo potniško letalo, v nesreči pa je umrlo vseh 50 potnikov. Pisali so, da je perzijska policija odkrila dokumente o zvezah med angloperzijsko družbo in domačimi politiki, da je na korejski fronti zavladalo zatišje, da so siamski uporniki sestavili svojo vlado itd.Časnik je bralkam svetoval, naj pohištvo, preden se odpravijo na počitnice, pokrijejo s časopisnim papirjem, da bo čisto, ko se bodo vrnile domov, tečaje vrat naj namažejo z oljem, morebitne raztegnjene žimnice naj dajo v popravilo, izpraznijo naj pepelnike in vse vogale v stanovanju posujejo s praškom proti škodljivcem DDT.

V duhu leta 1951 pač, ki ga bomo do konca poletja skušali portretirati s 60 let starimi fotografijami Dnevnikovih fotoreporterjev. Objavljene fotografije danes hrani Muzej novejše zgodovine Slovenije.

Seveda je bil tudi pred 60 leti, ko je začel izhajati nov časopis, čas letnih dopustov in počitnic. Kot zgovorno pričajo naši posnetki iz tistega davnega vročega julija, so tisti, ki so bili na oddihu, tako kot dopustniki danes, povsem odmislili skrbi, ki jih čakajo doma, v šoli ali v službi.