Poleg tega bodo njegovi komentarji objavljeni tudi na televizijskem programu NBA Tv ter na spletni strani nba.com. "Moja naloga bo, da bom skušal košarko prikazati še bolj zabavno, kot je," je dejal O'Neal, ki se je upokojil minuli mesec.

Devetintridesetletnik, eden najbolj dominantnih košarkarjev v zgodovini lige NBA, se je poslovil s štirimi naslovi prvaka lige. Shaq je v najmočnejši ligi na svetu igral od leta 1992, ko je bil prvi izbor na naboru NBA. Že leto pozneje je osvojil naziv novinec leta NBA. Najbolj blesteče so bile sezone med letoma 2000 in 2002 z moštvom Los Angeles Lakers, s katerim je osvojil tri šampionske prstane, ter sezona 2006, ko je ligo osvojil z ekipo Miami Heat.

O'Neal se je za olimpijske igre 1996 v domači Atlanti pridružil ameriški "sanjski ekipi", s katero je osvojil tudi olimpijski naslov.

Lani poleti je O'Neal podpisal dveletno pogodbo z moštvom Boston Celtics, vendar je zaradi težav s poškodbami odigral le 37 tekem. Že prej je imel težave z zdravjem, ki so mu preprečile, da bi moštvoma Phoenix Suns in Cleveland Cavaliers pomagal do tako želene lovorike. S skupno 28.596 doseženimi točkami je Shaq na petem mestu večne lestvice strelcev v NBA. S tremi naslovi za najkoristnejšega igralca (MVP) prvenstva pa zaostaja le za legendarnim Michaelom Jordanom.

Največ težav je imel s poškodbo desne Ahilove tetive, ki se je na koncu izkazala za prehudo, da bi jo lahko "prijazni velikan", kot so O'Neala imenovali v svetu košarke, premagal.