"Zadnje dneve smo delali v miru, predvsem smo poskušali popraviti napake, ki so se pokazale na zadnjih obračunih. Verjamem, da bomo v Košicah v najboljši formi, da bomo pokazali naše najboljše igre v ligi. Evropska liga je sicer priprava na evropsko prvenstvo, oktobra bomo vsekakor boljši, toda tudi v evropski ligi želimo doseči največ, kar je možno. Z uvrstitvijo na zaključni turnir smo izpolnili osnovni cilj, kar pa ne pomeni, da v Košicah nimamo visokih pričakovanj. Zaenkrat smo osredotočeni na polfinale, v katerem želimo zmagati," je visoka pričakovanja predstavil Vuković.

Španci, evropski prvaki leta 2007, so stari znanci Slovenije, zadnji medsebojni tekmi lani v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo so Vukovićevi izbranci gladko dobili, res pa je, da tekmi v Mariboru in Tel Avivu ne bosta nikakršno merilo. "Španci v ligi nastopajo s spremenjeno postavo. Od lanske je le nekaj igralcev, ki v prejšnji reprezentanci niso igrali velike vloge. Čeprav v ekipi nimajo zvezdnikov, pa so močni kot kolektiv. Mladost in sproščenost sta njihova glavna aduta. Servirajo dobro, a nimajo igralca tipa Igorja Omrčena, ki nas je mučil v Osijeku. Pa tudi naš sprejem bo gotovo boljši kot na prejšnjih tekmah, predvsem zaradi vrnitve Vida Jakopina," je dejal Vuković, ki meni tudi, da igra Slovenije zaenkrat še ni na taki ravni, kot je bila na lanskih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo: "Na taki ravni, kot smo bili lani, nismo mogli biti. Še nobenega treninga nismo izvedli v popolni postavi, le dva igralca nista imela težav s poškodbami, zaradi tega je bilo nemogoče, da bi prišli do maksimalne pripravljenosti. Toda stanje se vendarle izboljšuje, verjamem, da bo naša igra v Košicah vsaj približno tako, kot bi jo želeli."

Selektor v Košicah ne bo mogel računati na Dragana Radoviča, Sebastijana Škorca in Alana Komela, spodbudna novica pa je, da Matevž Kamnik ni tako hudo poškodovan (zvin gležnja), da ne bi mogel igrati. Enako velja za kapetana Tineta Urnauta, ki je imel težave z mišico, a bo na turnirju zagotovo igral. "Zaenkrat razmišljamo le o Španiji, ki jo bomo skušali še enkrat premagati. A favoriti gotovo nismo. Proti tako ugledni reprezentanci Slovenija ne more biti favorit, a premaga jo zagotovo lahko. Utrujenost je prisotna, a nanjo skušamo pozabiti, tudi več kot dvomesečne priprave niso pustili posledic na vzdušju. Še vedno smo prava klapa, še vedno smo veliki prijatelji," je dobro vzdušje, ki v preteklih letih ni bil značilnost reprezentance, pohvalil kapetan.

Cilj slovenske reprezentance je tudi uvrstitev v svetovno ligo. Slovenci so menili, da bodo morali na turnirju zasesti prvo mesto, a bo za to lahko zadostovalo tudi tretje. Španci in Romuni se namreč niso prijavili za ligo, tako da bosta o tem odločala le Slovenija in Slovaška. Boljši od njiju se bo v kvalifikacijah meril s Kanado.