Batageljeva v tej disciplini ne bo nastopila, med upi pa Slovenijo zastopajo Doron Hekič, Marko Pavlič in Martin Otoničar, od katerega vsi največ pričakujejo.

V 18-članski reprezentanci je Batageljeva, sicer članica španske ekipe Bizkaia Durango, poleg mlajših članov Jana Polanca in Klemna Štimulaka (oba Radenska) ter super talentiranega mladinca Mateja Mohoriča (Sava) zagotovo prvo ime reprezentance. Da bo "donna" dobila tak status, si pred leti v slovenskem kolesarstvu ni bilo niti mogoče predstavljati. Polona Batagelj si je prav na v nedeljo končanem italijanskem Giru še utrdila ime v svetovni konkurenci. Na koncu je osvojila 21. mesto ter bila celo četrta med mladimi do 23 let, kar je sijajen dosežek. Prav to pa kaže na to, kako visoko lahko seže Primorka iz Ajdovščine.

"Zadnji dan sem na kronometru sicer izgubila dve mesti, a nisem zaradi tega prav nič razočarana. Morda je 19. mesto le lepše slišati. V vožnji na čas še nisem v vrhu, zato sem se tudi današnjemu nastopu odpovedala. Sicer je šlo zares dobro vseh deset dni, razen padca, zaradi katerega me še vedno malce boli kolk. Vendar hodim na masažo in do nedelje bom pripravljena," je navrgla nekaj posebnosti drugega nastopa na drugi največji ženski etapni dirki.

"Letošnja trasa je bila izredno težka, mnogo težja kot lani. V sedmi etapi tudi čez zelo strmi Mortirolo (tukaj je bila v cilju 21., tik ob petkratni zmagovalki Fabiani Luperini, op.p.). Skupni zaostanek v primerjavi z lani sem zmanjšala za polovico. En dan sem pomagala braniti rožnato majico klubski kolegici Avstralki Gillow, kar je znova posebno priznanje. Imela sem majhna nihanja skozi vse dni. V karavani sem zagotovo pustila vtis. Športni direktorji so se me zapomnili, saj so se vseskozi zanimali, kako mi gre. Tudi pri tekmicah sem opazila, da me bolj spoštujejo. To se vidi predvsem pri pristopu na cesti, brez izrivanja. Tudi sama sem se počutila mnogo bolj suvereno. Sicer sem še posebej opazila, da nekatere, posebej italijanske kolesarke, ki sem jih mesec prej na dirki Po Treninu premagala, mnogo bolj letijo, vendar to verjetno pride z izkušnjami. Sicer pa sijajno vzdušje. Tudi Marianne Vos ni prav nič vzvišena. Kar lepo sva poklepetali. Je prijazna punca," je Batageljeva podoživljala ženski "rožnati" Giro.