"Čudovito je imeti zeleno majico, najlepšo kolesarsko majico na svetu," je bil ponosen na svojo majico in se razgovoril: "Znova se moram zahvaliti kolegom za izvrstno opravljeno delo. To so kolesarji, ki sodijo med deset najboljših sprinterjev, drugi se še vedno borijo za generalno razvrstitev, vendar od sebe dajejo vseh sto odstotkov. Želim zmagati še na preostalih dveh sprintih v Montpellierju in Parizu."

Borutu Božiču znova ni uspelo, da bi bil bližje le-tej. "Zagotovo sem imel od vsega, kar mi je zmanjkalo, premalo predvsem sreče. Enostavno na Touru brez tega v mojem položaju ne gre," je znova zavzdihnil Idrijec, potem ko je osvojil le 23. mesto. "Enostavno, ker nimam za seboj ekipe. Brez kolesarja ali dveh za pomoč je sprintati zelo zoprno in negotovo," je še enkrat ponovil.

"Počutil sem se najbolje na tem Touru. Zagotovo sem tako močan, da bi bil lahko že vsaj na treh etapah med prvo peterico, vendar to pač ne šteje. Vse si je treba izboriti. Sprint sem prav zaradi dobrega počutja začel zelo zgodaj, pri tabli 300 metrov pred ciljem, saj sem želel s tem malo presenetiti ostale ter pač tvegati, kolikor daleč bi neslo. Žal je tedaj tik pred mano iz kolone na mojo stran zavil tudi Geraint Thomas, ki je pripravil zaključno akcijo za Boasson Hagena. Le malo je manjkalo, da se nisem zaletel vanj in padel. Thomas se mi je potem za to opravičil, vendar priložnost je bila zapravljena. Enostavno nisem imel prostora, da bi prehiteval. Pa še v tem dežju je bilo vse zelo tvegano. Nisem razočaran, saj sem se dobro počutil in naredil vse, kar bi bilo treba. Ostalo je drugo poglavje. Če bi tvegal kot Feillu. Ali če bi se nama z Mercatotom posrečila akcijo, ki sva jo pripravljala, a nama jo je dež pokvaril. Pogoji so bili naravnost nemogoči," je pristavil.

Tudi Grega Bole, ki je bil na startu še posebej ponosen, da je lahko startal v pravi majici slovenskega prvaka, je naredil vse, da je v zadnjih petih kilometrih v zavetrju pripeljal Alessandra Petacchija v dobro izhodišče, a tudi Ale-Jet ni imel sreče ter je končal ob Božiču. "Naredili smo, da je bila kolona čim bolj raztegnjena, vendar Ale-Jet ni imel sreče, v zaključku je moral zavirati," je izkupiček naloge povzel Bole, malce godrnjaje zaradi neprestanega dežja. Danes se tudi zanj začenja drugo poglavje - preživeti. Še en dan je kot "varnostnik" ob Ivanu Bassu preživel tudi Kristijan Koren. "Kot vedno. V zaključku sem moral biti ob njem, da se ne bi zgodilo kaj nepredvidljivega," je nalogo opisal Koren ter omenil še svoje male tegobe. Lotil se ga je prehlad: "V torek sem imel zamašen nos, nisem se počutil najbolje, vendar se je že izboljšalo. Upam, da bo to mimo."