Trener Janus bo na Poljsko popeljal Petra Prevca, Roberta Kranjca, Jurija Tepeša, Jureta Šinkovca, Mitjo Mežnarja in Dejana Judeža. Predvsem Prevc z dvema zmagama ter Kranjec in Tepeš s po eno so v celinskem pokalu že potrdili dobro formo. "Naš glavni cilj je eno dodatno startno mesto za zimo, da bi imeli tam pet tekmovalcev. Rezultatsko si želim na vsaki tekmi dva med deseterico in tri med najboljšimi petnajstimi. Ob tem moramo dvigniti tudi raven eksplozivne moči in zdaj je primeren čas za to," pravi trener Goran Janus.

Skakalci so bili z napovedmi bolj zadržani in si želijo le dobrih skokov, saj vsi poudarjajo, da imajo v pripravi še precej rezerve. "Super je, če se poleti dobro skače, saj potem pozimi ni nekaterih odprtih vprašanj. A moja želja je, da bi na Poljskem na tekmo v prvi vrsti prenesel skoke s treningov, izid v močni konkurenci pa bomo videli potem," je dejal Robert Kranjec.

Večina skakalcev poudarja, da so letos poleti nekoliko bolje pripravljeni kot lani. Posebej Peter Prevc je z dvema zmagama potrdil tudi ta čas dobro formo: "Kaj takega se lahko zgodi tudi na Poljskem. V prvi vrsti si želim le dobrih skokov." Ob zadržanih napovedih skakalcev pa je Janus dodal: "Najlažje je reči: gremo na stopničke, gremo na zmago. A to je treba potem na tekmi tudi pokazati." Še vedno pa se odpira vprašanje, v kakšni meri so rešena odprta finančna vprašanja med skakalci in Smučarsko zvezo Slovenije, ki so bila nedavno tudi javno izpostavljena. Robert Kranjec je povedal, da je z izjemo malenkosti za nazaj za zdaj vse urejeno in dogovorjeno. Še vedno pa potekajo pogovori o sklenitvi novih pogodb, nazadnje so se skakalci z odgovornimi na zvezi sestali minuli teden, a so nekatere stvari ostale neurejene. O tem Janus dodaja: "Poletje je pravi čas tudi za urejanje tovrstnih vprašanj."

Na začetek poletnih tekem se pripravljajo tudi dekleta, ki so s trenerjema Matjažem Triplatom in Primožem Peterko na pripravah v Ramsauu. Tudi v ženskem taboru so optimistični, obenem pa žalostni zaradi dejstva, da bo morala del sezone zaradi poškodbe izpustiti Eva Logar.