Božič je dejal, da je bil nemara najmočnejši na letošnjem Touru. Brez težav se je držal spredaj tudi prek zadnjega od štirih manjših prelazov, dobrih 15 kilometrov pred ciljem, ko so Thomas Voeckler v rumeni majici, Philippe Gilbert in Tony Martin poskrbeli za to, da se je glavnina najboljših raztrgala na pol. "Iz previdnosti sem se s Sanchezom že preselil naprej, Cavendish je že ostal zadaj, vendar je bilo glede na kasnejše dogodke to le metanje energije v prazno. Odločal je sprint," je prvi detajl opisal Božič.

"V zaključku me je na zadnjem ovinku 500 metrov pred ciljem, ki je bil naposled odločilen, teplo to, da ga nisem poznal. Bil sem deset metrov za Cavendishem in Greiplom, tik ob Hushovdu, iz ovinka ven pa že 30 metrov zadaj in še nekaj kolesarjev je padlo vmes. Takih, ki sploh niso sprinterji. Pač sem več zaviral kot najboljši. Moja napaka je, ker sem premalo agresiven, brezkompromisen. Imam nekaj spoštovanja do drugih. Morda bi potreboval še malo več samozavesti, da bi večkrat sam pogledal izza zavetrja in naredil kaj drugače. Danes se je dalo, še Cavendish je bil brez vlaka. Hm, no, saj je brezpredmetno. Niso izgovori, tako pač je," je opisal podrobnosti.

Potem je navrgel še to, da bi potreboval pomočnika, kot je Marco Marcato, ki bi ga v zadnjem kilometru popeljal v ospredje, kot je Nemec Siberg rojaka Andrea Greipla (Omega Pharma). Slednji je iz oči v oči premagal Marka Cavendisha, še lani klubskega kolega in velikega tekmeca pri HTC. Predvsem za status v ekipi. Zato je odšel drugam. Zmaga torej, ki je za Greipla vredna mnogo več kot samo prva zmaga na Touru. Dvoboji med Greiplom in Božičem ob enakem izhodišču se končajo v prid slednjemu.

Bole je bil v akciji že po petnajstih kilometrih. "Bil sem že v begu, vendar so naju ujeli. Nalašč ravno tedaj, ko smo morali pomagati našemu Damianu Cunegu, ki je ostal zadaj zaradi padca. Tako sem iz ubežnika v trenutku opletal z repom v ozadju. To 'streljanje' z naboji me je tako 'pribilo', da sem nekaj časa komaj držal skupino," je uvodni del opisal Bole. No, držati skupino v prvi uri ni bilo lahko, saj so prevozili rekordnih 52 kilometrov. Tudi šesterica drugih ubežnikov ni imela sreče. Ekipa Omega Pharma za Gilberta in Greipla je bila namreč najbolj željna uspeha in je vse polovila.

"Čez zadnji klanec sem še pomagal Petacchiju, ki naj bi seveda sprintal, a se je kar izgubil. Ker sem ga čakal, sem potem le s težavo v zadnjih kilometrih vodilne sploh ujel in jih držal. Seveda nisem imel namena sprintati. Pomagal sem Danilu Hondi, a sva bila v gneči zaprta. V zaključku sva zapolnila še nekaj lukenj in to je to," je opisoval Bole. Da bi imel ob drugačnem razporedu energije ali nemara drugačnem zaključku veliko možnosti za preboj v sam vrh, pove tudi ta njegov stavek: "V zaključku se vsi nekam rinejo, ko pa je treba stopiti na pedala, pa to zmorejo le še trije." Danes se znova obeta sprinterski zaključek, potem pa bodo na vrsti Pireneji.