Kako komentirate zadnji razplet okoli (ne)igranja Erazma Lorbka za slovensko reprezentanco, ko je igralec sprva zavrnil igranje, nato pa je svojo odločitev danes spremenil?

Mislim, da je bila to edina prava in edina možna poteza, ki jo je Erazem Lorbek lahko naredil, ko je odšel v Kranjsko Goro in povedal, da bo igral za slovensko reprezentanco. Vsaka slaba stran ima tudi nekaj dobrega, zato mislim, da bo vse to dogajanje okoli Erazma v prihodnosti pomenilo nek preobrat v razmišljanju okoli tega ali naj fantje igrajo za reprezentanco ali ne.

To javno nasprotovanje, nezadovoljstvo in jeza, ki so se pojavili ob tej potezi Lorbka, kažejo na to, da imamo Slovenci radi košarko, da jo obožujemo. Seveda imamo radi tudi naše igralce, a od njih tudi pričakujemo, da se bodo tu in tam na nek način “žrtvovali“ za reprezentanco.

Sam sem zadovoljen, da se je tako razpletlo in upam, da bo to le še dodaten motiv igralcem v reprezentanci. Verjamem da bo Erazem igral z velikim motivom, prav tako pa tudi vsi ostali, ki so se odzvali pozivu selektorja. Upam, da se bodo na igrišču “našli“ in skupaj naredili pravi rezultat.

Uradna razlaga nastale situacije je, da naj bi bil problem v zavarovalnini njegove pogodbe. Lahko temu verjamemo, ali pa so morda v ozadju drugi problemi?

Poglejte, stvari so vedno bolj ali manj jasne in vedno so tudi neke stvari v zakulisju, a jaz pozivam vse, da vzamemo to obrazložitev problema kot tisto, ki je bila pravi razlog za nastale težave. Glejmo raje naprej in ne razpravljajmo o tem, kdo je kaj rekel, ali kdo je kaj hotel. Pustimo reprezentante skupaj s selektorjem Maljkovićem, da pred evropskim prvenstvom delajo v miru.

Kako mislite, da bodo ostali reprezentanti sprejeli nastalo situacijo?

Tu bi rad nekaj poudaril. Razlika je, če nastop odpove nek igralec, ki za ekipo ni tako pomemben, ali pa če to stori nekdo, kot je Erazem Lorbek. Njegovi soigralci se dobro zavedajo, da bodo z njim tudi oni močnejši, da jim bo lažje doseči željen rezultat, ki ga od njih pričakuje tudi javnost. Torej jaz glede vzdušja v reprezentanci ne vidim nobenega problema.

Preberite tudi poročilo s tiskovne konference, kjer je Erazem Lorbek sporočil, da bo vendarle zaigral v Litvi.