"Moj cilj je uvrstitev v prvo polovico, ob dobrem dnevu še kaj več," je s skromnimi cilji čakala tekmo. Še posebej motivirana je bila zaradi smole na evropskem prvenstvu v Španiji, potem ko je zaradi hude dehidracije morala odstopiti na teku. Tudi tedaj se ji je že nasmihala kolajna. "Plavalni del je potekal v majhnem jezeru sredi parka. Voda se je v zadnjih dveh dneh občutno ohladila, zato so na moje veselje dovolili neoprenske obleke. Izbrala sem povsem drugi del startnega pomola kot favoritinje. Z manj pretepanja v vodi sem skočila na kopno na repu prve skupine," je opisala sijajen začetek, pomemben tudi zaradi taktike na kolesu.

"Na kolesu, tudi šestkrat čez strm klanec, sem bila veliko na čelu kolone. Ker pa ni bilo pravega interesa za pomoč, sem hranila moči za ravninski tek," je dodala še kamenček v mozaik. S hitro menjavo v tekaške copate je prevzela vodstvo, le Avstralka je bila premočna, v zadnjih metrih je strla Avstrijko Liso Perterer. Prva favoritinja, domačinka Paula Findlay, ki je zmagala kar na treh tekmah pokala v Madridu, Kitzbühlu in Sydneyju, je morala odstopiti.

Za Šimičevo je bil to šele drugi nastop v svetovni seriji Dextro Energy, po 27. mestu na začetku sezone v Avstraliji. Na tekmah v Sydneyju, Madridu in Kitzbühlu sploh ni imela pravice nastopa. V Edmonton je pripotovala s povabilom, kot članica ekipe ITU "Development team", posebne razvojne ekipe triatloncev in triatlonk iz manj razvitih triatlonskih držav, ki jih podpira Mednarodna triatlonska zveza ITU. "Da sem članica posebne ekipe ITU, je moja edina priložnost za odhod na olimpijske igre, zato sem res hvaležna," je s tovrstno, tudi medijsko podporo zadovoljna Medvodčanka, ki živi v Kamniku.

To sezono sodeluje z italijanskim trenerjem Fissorejem in tudi po njegovi zaslugi je naredila napredek v vseh treh disciplinah: plavanju, kolesarjenju in teku. Finančna podpora pa sloni na italijanski ekipi Cremona Stradivari. "Zdaj na tekmovanjih ne prihajam več iz drugih držav, na primer iz Slovaške, in imajo celo slovensko zastavo. Postavljam nove mejnike. Ta konec tedna bom nastopila kot prva Slovenka na tekmi niza svetovnega prvenstva v Hamburgu. In na stežaj imam odprta vrata za olimpijske igre."