Prav celjenju ran, duš ter odzivom na brutalni prvi teden je bil namenjen prvi dan počitka. Zares je neverjetno, da je faktor (ne)sreče povsem prevladoval pred športnimi utrinki. "Zares je hudo. Saj padcev nisem videl veliko, toda ko sem videl Vinokourova, sem se kar ustavil. Dobil sem solzne oči. Zares smola, katastrofa. No, po tistem padcu z Vinom in Van den Brouckom smo malo upočasnili, potem je spet letelo. Noro leti vse skupaj," je opisal Grega Bole in se pridružil tistim, ki opozarjajo na cirkus, ki se ne ozira na krvi in zlomljene kosti. "Ne opozarjamo samo mi, ceste so ozke in polne vsega. Motoristov in avtomobilov je toliko, da ni kilometra, da se ne bi eden silil med kolesarje. Vseskozi je treba nekaj prehitevati in paziti, kaj potem šele vse ostalo," opozarja Bole na okoliščine, ki so se jih šele ob zadnjih nezgodah (Sorensen, Hoogeland) začeli zavedati tudi organizatorji. Opravičila so sestavni del zgodb. Uradno je v karavani aktivnih kar 130 vozil. Tudi to je Tour de France.

Borut Božič, Kristijan Koren, še posebej pa Bole, so že zjutraj hvalili dan, ki so ga dobili za regeneracijo, okrevanje. Bole je eden tistih, ki tudi iščejo medicinsko pomoč. "Imam težave z mišico na nogi. Pravijo, da je bila nekoč natrgana, ob hudih naporih pa me tako začne boleti, da je skoraj nevzdržno. Celo spremljevalnega zdravnika sem v nedeljo moral prositi za pomoč. Moji v ekipi pravijo, da me bodo uredili," je bil dobro razpoložen in aktiven med 4000 prijatelji na Facebooku. Znan je tudi po krajših sporočilih na Twitterju.

"Thomas Voeckler ni nevaren," je bil Andy Schleck eden redkih, ki je pozornost usmeril proti Pirenejem. Luksemburžan namreč meni, da Francoz rumene kaj posebno daleč ne bo pripeljal. Z bratom Frankom in vsemi leopardi (Cadel Evans, Boletov in Korenov kapetan Damiano Cunego in Ivan Basso) so čez prvo frontno črto prišli z najmanj praskami. "Mali že upa, da bo na koncu med peterico. Dobro za nas, če bo," pripominja Bole. Danes bo na sporedu razgibana etapa, ki bo odprla možnost dobrim sprinterjem v manjših ubežnih skupinah. Te lastnosti imajo kar vsi trije Slovenci, le da so možnosti za prave okoliščine manjše od odstotka. V sredo bo dan predvidoma po okusu sprinterjev, potem se bo cesta postavila pokonci.