"Začela sem dokaj previdno, potem pa začela prehitevati in kar držala. Po dobrih dveh kilometrih sem že na tretjem mestu sledila Švicarki Martini Strahl in Italijanki Antonelli Confortoli Wyatt. Trasa ni bila tako strma kot na posameznih odsekih lani na svetovnem prvenstvu na Veliki planini. Bila je dokaj hitra, kar mi je ustrezalo, da sem lahko vlekla hiter korak," je razlagala Krkočeva. Prav poškodba, ki ji je odpihnila reprezentančni nastop na 5000 metrov na ekipnem tekmovanju pred mesecem v Turčiji, je nemara prav njej prinesla športni uspeh na dobrih osem kilometrov dolgi progi (890 m višinske razlike) nad Burso.

"Verjetno se mi je letos domala vse zgodilo z razlogom. Če ne bi bilo zadnje poškodbe in s tem prisilnega počitka v juniju, je verjetno ne bi imela. Na tekmo zagotovo ne bi prišla tako spočita. In zagotovo mi je prišla prav vzdržljivost maratonke (letos 2,46:13 v Padovi, op.p) in hitrost, ki sem jo vadila za pozneje odpovedane nastope na atletski stezi. Na zadnjem močnejšem treningu sem lahko brez posebnih občutkov hudega napora držala visok ritem in trener Edvin (Kosovelj) je takoj dejal, da je to to. Da, to bo pa dobro," je 23-letna Krkočeva navdušeno razlagala okoliščine.

Lani je bila na EP peta, med mladinkami pa je pred štirimi leti v Pirenejih že osvojila evropski naslov. Vrstnica Mateja Kosovelj, četrta leta 2008 med članicami, je prav tako po dolgi odsotnosti s tekmovalnih stez osvojila 15. mesto, Daneja Grandovec pa je bila 45. Reprezentanca je sicer nastopila okrnjena. Mitja Kosovelj, svetovni prvak v gorskem maratonu iz Podbrda, in Lea Einfalt, zmagovalka mednarodnega mladinskega tekmovanja v Gorenji vasi, v Turčiji nista nastopila.