Na sobotni tekmi vse sicer ni bilo najboljše, toda dobrih trenutkov je bilo v slovenski igri več kot slabih, kar se je na koncu pokazalo tudi pri rezultatu. Domači so imeli spet nekaj težav pri sprejemu, toda menjava sicer v napadu zelo dobrega Klemna Čebulja za Tineta Urnauta, ki tekme zaradi poškodbe mišice ni začel, je vendarle postavila reči na pravo mesto. Veliko zaslug za to ima tudi Vid Jakopin, ki se je po dolgem odmoru vrnil v ekipo in pokazal, zakaj ga je ta tako močno pogrešala. Ob razpoloženem Mitji Gaspariniju (21 točk) in spet pravem podajalcu Dejanu Vinčiču je bil prvo ime v slovenskem moštvu.

"Tekmo bi ocenil kot zelo borbeno in zelo težko za nas. Igrali smo s spremenjeno ekipo, Vid Jakopin recimo od aprila skoraj ni igral. Na drugi strani imamo velik potencial v Klemnu Čebulju in Janu Planincu, a gre za dokaj neizkušena igralca, kar se je videlo na sprejemu. Sredi tekme sem v igro poslal poškodovanega Tineta Urnauta, ki je vnesel samozavest ekipi, poskrbel za dober sprejem in nato smo lažje zaigrali. Za borbenost in spoštovanje taktike ekipi nimam česa očitati," je bil v soboto še zadovoljen selektor Slovenije Veselin Vuković, dan zatem pa je lahko le zmajeval z glavo.

Slovenija namreč včeraj ni prikazala prav nič spodbudne predstave, zato je popotnica pred odhodom na zaključni turnir slabša, kot so si želeli v slovenskem taboru. Očitno je, da Slovenci v dveh dneh težko odigrajo dve dobri tekmi, saj so tudi tokrat v sobotni tekmi prikazali spodbudno predstavo, v nedeljski, v kateri Vuković ni igral v najmočnejši postavi, pa so bili slabi. In če bo tako tudi na zaključnem turnirju, na katerega gotovo ne bodo odpotovali z najvišjo možno samozavestjo, saj je v igri še kar precej težav, bodo v Košicah igrali le finale. Njihov cilj pa je zmaga, s katero bi si zagotovili kvalifikacije za nastop v svetovni ligi. "Z nedeljsko predstavo ne moremo biti zadovoljni. Igrali smo z vsemi 12 igralci, zelo težko je bilo ponoviti dobro igro s sobotne tekme. Mislim, da smo bili z glavami delno že v Košicah, kar je povsem logično in človeško, vseeno pa je škoda, da nismo odigrali bolje. Vseeno mislim, da smo, kar zadeva ligo v celoti, lahko zadovoljni, saj smo največkrat zmagali. Smola je, ker se je poleg tega poškodoval še Matevž Kamnik, zato se zdaj postavlja vprašanje, kako dolgo bo okreval," je po nedeljski tekmi dodal Vuković.