Klemenčičeva je za doslej še nedoseženimi stopničkami za tretjo Danko Anniko Langvad zaostala 50 sekund. Kolesarka nemške profesionalne ekipe Felt Otztal X-Bionic, kjer je njen Robert Pintarič športni vodja in trener, se je od starta držala v skupini zasledovalk za Langvadovo, v finišu pa je premagala zmagovalko svetovnega pokala 2009, Tirolko Elisabeth Osl, aktualno svetovno prvakinjo Poljakinjo Majo Wloszczowsko in legendo MTB Gunn-Rito Dahle Flesja. To je njen najboljši dosežek v sezoni.

Žakljeva, ki je bila minuli teden v Kanadi deveta, je zaostala za stopničkami 1 minuto in 24 sekund. Vrstnica Francozinja Julie Bresset je bila še tretjič v sezoni nepremagljiva. "Začela sem dobro, a sem se že v uvodnem krogu zapletla s sotekmovalkami, se ustavila in tedaj je drvela mimo številna množica. Kasneje sem veliko pridobila, višje pa ni šlo," je nastop opisala Tanja Žakelj in takoj dodala, da je z vožnjo zadovoljna, z 12. mestom pa ne. "Niz zadnjih treh dirk je lep, a želim višje," so pričakovane besede za trenutno že sedmo na svetovni lestvici UCI. Nina Homovec, ki je slovenski trojček reševala na uvodnih dirkah, je bila razočarana: "Po poškodbi kolena sem se kar dobro 'sestavila', tudi startala sem dobro, začela okoli dvajsetega mesta, potem sem začela zaostajati. Vem, da sem sposobna več."

Tudi nastopi Nine so še kako pomembni, saj trojica skupaj nabira kvalifikacijske točke za kvoto za nastop na olimpijskih igrah v Londonu. Trenutno so na senzacionalnem drugem mestu, tik za Kanadčankami ter pred Francozinjami, Švicarkami, Norvežankami in Poljakinjami. Tudi po novem preračunu bodo mesto tik pod vrhom najpomembnejše lestvice UCI verjetno zadržale. Svetovni pokal se bo nadaljeval avgusta v češkem Novem mestu in italijanski dolini Val di Sole, vmes bo evropsko prvenstvo, najprej pa veliki domači obračun trojice na državnem prvenstvu v Domžalah.