Izbranci Veselina Vukovića so s porazom končali nastope v skupinskem delu lige. Tako kot Britancem in Hrvatom so morali tudi Belgijcem priznati premoč na zadnji medsebojni tekmi, a tudi tretji poraz v 12. tekmi ne pomeni nič tragičnega. Očitno je, da Slovenci v dveh dneh težko odigrajo dve dobri tekmi, saj so tudi tokrat v sobotni tekmi prikazali spodbudno predstavo, v nedeljski, v kateri Vuković ni igral v najmočnejši postavi, pa so bili slabi. In če bo tako tudi na zaključnem turnirju, na katerega gotovo ne bodo odpotovali z najvišjo možno samozavestjo, saj je v igri še kar precej težav, bodo v Košicah igrali le finale. Njihov cilj pa je zmaga, s katero bi si zagotovili kvalifikacije za nastop v svetovni ligi.

Domača ekipa je v razgreti dvorani in pred majhnim številom gledalcev tako kot v soboto tudi dan pozneje tekmo začela slabo, za razliko od tekme dan prej pa se tokrat v nadaljevanju ni pobrala. Servis ni šel, kot bi si želela, še slabše je bilo pri napadalnih akcijah, manjkali so bloki, sprejem pa že tako ali tako ni najboljša vrlina reprezentantov. Selektor je z menjavami sicer poskušal zaustaviti nalet gostov, kar pa mu ni uspelo. Razpoloženje domačih se je še poslabšalo, potem ko se je v drugem nizu spet poškodoval bloker Matevž Kamnik, zaradi poškodbe gležnja, za katero se še ne ve, kako huda je, ni več stopil na igrišče.

Belgijci, pokazali so več želje, so tekmo ves čas nadzorovali. V prvem nizu so povedli z 8:3, gostiteljem se nato ni uspelo resneje približati. V drugem nizu je domačim kazalo nekoliko bolje, vodili so z 9:6, v končnico pa vstopili poravnani s tekmeci (20:20). A končnico so odigrali slabo. V tretjem nizu je Vuković v igro poslal mladce, ki so so se sicer dolgo enakovredno kosali, toda v končnici jim ni uspelo podaljšati dvoboja.

Poleg Slovenije, ki je imela ves čas lige ogromno težav s poškodbami, so se na zaključni turnir uvrstili še Španci, Romuni in gostitelji Slovaki.