Slovenski reprezentantki, ki sta bili na turnirju drugi nosilki, sta po uvodnih zmagah v prvih dveh krogih proti Romunkama Nicoleti Oprisan in Mariji Eleni Cojocaru ter Čehinjama Michaeli Vorlovi in Anni Sulcovi v sobotnem četrtfinalu zaigrali še proti Slovakinjama Luciji Michalovičovi in Luciji Čižmarovi ter po napetem boju slavili z 2:0 v nizih. V nedeljskem polfinalu sta se dolenjski odbojkarici pomerili s prvima nosilkama turnirja, Norvežankama Ragnhild Ass in Janne Kongshavn. Po 40 minutah sta zmagali z 2:0 (21:18, 21:19).

V finalnem obračunu sta nato sestrama Fabjan nasproti stali peti nosilki Michelle Stiekema in Rimke Braakman, ki sta bili po skoraj uro dolgi tekmi v hudi vročini boljši z 2:1. Prvi niz sta z 21:19 dobili Slovenki, v drugem sta bili z 21:18 boljši Nizozemki, ki sta na koncu slavili tudi v tretjem nizu s 15:12. Tretje mesto sta si priigrali Kongshavnova in Assova, ki sta z 2:1 premagali Slovakinji Michalovičovo in Čižmarovo.

Erika in Simona Fabjan sta tako ponovili svoj največji uspeh na turnirjih CEV satellite in challenger, ki sta ga leta 2010 dosegli prav v Romuniji.