Etapo od Aigurandeja do Super-Besseja, dolgo 189 kilometrov, je dobil najbolj vztrajen kolesar iz skupine ubežnikov, Rui Faria Costa (Movistar). Portugalec je imel na cilju 12 sekund prednosti pred Belgijcem Philippom Gilbertom, ki je bil najmočnejši na zaključnem vzponu. Od Slovencev je bil najboljši Kristijan Koren. Z zaostankom minute in 38 sekund je zasedel 60. mesto, v skupnem seštevku pa je 43. in za vodilnim zaostaja štiri minute in 47 sekund. Grega Bole in Borut Božič sta v cilj prišla z večjim zaostankom.

"Mnogi so predvidevali, da bom moral danes sleči rumeno majico. Iskreno povedano, tudi sam današnjega razpleta nisem pričakoval. Toda očitno je bilo moje razmišljanje preveč pesimistično. Ne bom lagal, da nisem trpel, toda trma je premagala bolečine in skriti cilj sem izpolnil. Še en dan bom na vrhu skupnega seštevka, upam pa, da bo tako tudi po nedeljski etapi, ki bo zame spet peklenska," je dejal aktualni svetovni prvak, ki preseneča s svojo močjo na vzponih.

Tako kot preseneča trenutno najbrž najboljši kolesar za enodnevne preizkušnje Belgijec Philippe Gilbert, ki je po novi demonstraciji moči na zaključnem, kilometer in pol dolgem, dokaj zahtevnem ciljnem vzponu, načrtoval etapni uspeh, a ga je presenetil Portugalec Rui Costa, ki je bil v begu od osmega kilometra naprej, a to ga ni zaustavilo, in je nekaj moči obdržal tudi za zadnjega od štirih kategoriziranih vzponov.

"V beg sem se pognal z željo, da uspem. Vedel sem, da imam možnosti, če pridem s prednostjo pred zadnji klanec. Noge so me služile in prišel sem do uspeha kariere," pa se je smejalo 24-letnemu Portugalcu, ki je priznal, da mu je pri pobegu pomagal tudi veter v hrbet: "Etapa je bila zelo hitra. Veter nas je dobesedno nosil."

Padcev, ki so zaznamovali uvodne etape, tokrat ni bilo, vseeno pa je z boja za vrh najbrž izpadel še en izmed favoritov. Zadnji vzpon je bil prehud za Nizozemca Roberta Gesinka, ki je zaostal minuto in 23 sekund. To sicer ni veliko, a je vzpon pokazal, da Nizozemec, sicer nosilec bele majice najboljšega mladega kolesarja (skupno je zdaj 17.), ni v formi, kot bi si jo želel.