Veliko dirkačev namreč živi v Angliji, v okolici Silverstona pa ima delavnice in tovarne kar nekaj ekip, zato je zmaga v Silverstonu še toliko več vredna. Letos se mnogi sprašujejo, ali jim bo le uspelo ustaviti dosedanji "sprehod" Sebastiana Vettla, za katerega bo držalo pesti kar nekaj navijačev, saj ima ekipa Red Bull sedež v Milton Keynsu, nekaj deset kilometrov oddaljenem od Silverstona.

Kar nekaj govoric je v Valencii sprožil nenavadno topel odnos med Lewisom Hamiltonom in ekipo Red Bull, zato mnogi že ugibajo, ali bi nekdanji svetovni prvak utegnil v prihodnje zamenjati moštvo. "Prav malo me zanima, kaj menijo drugi in kaj o tem govorijo nekdanji dirkači. Dejstvo je, da mora vsak poskrbeti sam zase in z nekaj spretnosti si vedno v ekipi, ki ti lahko ponudi najboljši dirkalnik. Pri McLarnu se dobro počutim," je na komentarje Jacquesa Villeneuva in Nigla Manssla odgovoril Lewis Hamilton. Tako Lauda kot Mansella namreč pravita, da naj Hamilton raje ostane pri McLarnu.

Največ ugibanj pa seveda pripravlja vprašanje, kako se bo obnesla prepoved tako imenovanih "pihanih difuzorjev". Inženirji so namreč v letošnje dirkalnike namestili sistem, ki omogoča dodajanje plina v motorju tudi v med zaviranjem, zaradi česar izpušni plini nemoteno iztekajo izpod dirkalnika skozi difuzor na zadku in ustvarjajo dodaten podtlak, tako da so dirkalniki še bolj prisesani na podlago. "Ustrezno oblikovano dno dirkalnika in izpušni plini povzročajo okoli 40 odstotkov vse pritisne sile, ki deluje na dirkalnik. Zdaj ga povzročajo toliko, kot da bi dirkalnik v tistem trenutku vozil šestkrat hitreje, kot se giblje sicer. To pa lahko prinese do ene sekunde na krog boljše čase," pravi šef tehnikov pri Renaultu James Allison. Če bo to zdaj omejeno oziroma prepovedano, bodo dirkalniki seveda na stezi bolj nemirni in ne bodo omogočali več hitre vožnje predvsem skozi hitre ovinke. In če eni trdijo, da se to ne bo poznalo veliko pri razmerjih moči na stezi, Red Bullov konstruktor Adrian Newey dodaja, da bo ta prepoved najbolj prizadela ravno Red Bull, ki je ta sistem očitno med vsemi ekipami najbolj izpopolnil. Vseeno poznavalci menijo, da tudi to ne bo ustavilo rdečih bikov. "Res bi bilo zelo nenavadno, če letos Sebastian Vettel ne bi obranil naslova prvaka," dodaja vodja ekipe Mercedes Ross Brawn.